Divendres, 19 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Milers de persones es concentren a Vilafranca en defensa de les institucions catalanes

L’acte ha reunit representants de tots els partits polítics, excepte del Partit Popular. També hi han estat presents les entitats sobiranistes ANC i Òmnium Cultural.

A les 8 del vespre, milers de vilafranquins s’han reunit a la Plaça de la Vila.  La capital de l’Alt Penedès se suma així a les diverses convocatòries que s’han anat anunciant al llarg del matí després del que ha estat succeint avui a Barcelona, amb l’entrada de la Guàrdia Civil a diverses Conselleries de la Generalitat i la detenció de l’equip que organitza el referèndum de l’1 d’octubre.

L’acte ha reunit representants de tots els partits polítics, excepte del Partit Popular. A més del PDeCAT, Esquerra Republicana, la CUP, Vilafranca en Comú i el Partit dels Socialistes, també hi ha participat representants comarcals d’Òmnium Cultural i de l’ANC. L’encarregada de llegir el manifest ha estat la periodista vilafranquina Mònica Hernández. Hernández ha dit que no s’acceptarà el retorn a èpoques passades i convida als ciutadans a votar el proper 1 d’octubre.

L’alcalde de Vilafranca, Pere Regull, ha reconegut que s’ha travessat en aquesta ocasió una línia vermella. També ho creu en Jordi Parellada, president d’Òmnium a l’Alt Penedès.

Ramon Costa, de l’Assemblea Nacional Catalana, apuntava que estem entrant en un període de mobilització constant.

La mateixa ANC emplaça a tots els ciutadans a reunir-se dissabte vinent a les 11 del matí a les places dels municipis, per seguir mostrant el seu suport a les institucions catalanes i el rebuig a la operació policial viscuda.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: