Dissabte, 20 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Maria Rosell ha deixat l’alcaldia de Sant Sadurní, en compliment del pacte de govern

El Ple de l’Ajuntament de Sant Sadurní es va reunir ahir en sessió extraordinària per donar compte de la renúncia de Maria Rosell.

La renúncia al càrrec d’alcaldessa, en compliment del pacte de govern que a l’inici d’aquest mandat van fer els grups municipals del PDeCAT i ERC. Un pacte que ja venia del darrer any de l’anterior mandat, quan CiU i ERC van fer fora del govern al PSC amb una moció de censura i que va fer que Rosell hagi estat 39 mesos alcaldessa. A partir d’ara l’alcaldia l’assumeix el republicà, Josep Maria Ribas.

Maria Rosell va començar el ple fent balanç dels dos anys de pacte de govern, que va valorar de forma molt positiva. Va dir que els dos partits han treballat en equip pel benefici de Sant Sadurní.

Des de l’oposició, però, no hi va haver un comiat suau. El regidor del PP, Carles Jiménez va criticar que dediqués més hores al Parlament.

Rafa Berlanga d’ICV va parlar de poca feina. Jordi Pujol de la CUP va parlar d’un govern que passava el rodet i feia política de fotografia. I la socialista, Susanna Mérida, va acusar l’alcaldessa d’amagar informació, mentir i no tractar al personal municipal amb el tracte que es mereix.

D’altra banda el republicà Josep Maria Ribas va fer costat a Maria Rosell, agraint-li la dedicació a l’Ajuntament i també que hagués comptat amb ell per les reunions que eren estrictament d’alcaldia, comprometent-se  a fer el mateix.

A la sessió de Ple hi va assistir el conseller de Territori de la Generalitat, Josep Rull, company al Parlament i amic personal de Maria Rosell. Rull va destacar el treball fet per Sant Sadurní.

També van assistir al Ple, entre d’altres, la diputada de Junts pel Sí, Maria Senserrich, i del coordinador del PDeCAT i també diputat David Bonvehí.

El ple de votació i proclamació del nou batlle serà dilluns vinent a dos quarts de vuit del vespre.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: