Dilluns, 2 d'octubre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’IEP rebutja als atacs a la llibertat d’expressió, i la democràcia relacionats amb l’1 octubre

Des de l’Institut d’Estudis Penedesencs han fet públic un comunicat on han volgut expressar el seu posicionament de rebuig a les accions repressives empreses per l’estat i de suport a les llibertats.

Davant la situació creada aquests últims dies, arran de les accions repressives per part de les autoritats espanyoles destinades a impedir el referèndum convocat per al proper 1 d’octubre i que han inclòs l’empresonament de persones, els escorcolls a conselleries de la Generalitat i la suspensió econòmica d’aquesta, l’Institut d’Estudis Penedesencs expressa el seu rebuig a tot allò que atempti contra l’exercici de la llibertat d’expressió, la democràcia i el dret d’autodeterminació. Per aquest motiu, condemnen qualsevol acció de caire repressiu que pugui evitar l’exercici
dels drets esmentats. Al mateix temps, manifesten públicament el seu suport a les persones, entitats i institucions que defensen aquests drets, com és propi d’un país en democràcia.
Expressen doncs, la seva convicció que els problemes polítics han de ser resolts políticament, i no pas per mitjà de l’ús de la força, tal com ens ensenyen la nostra pròpia història com a poble i la memòria col·lectiva com a societat.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: