Divendres, 1 de desembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’empresa Deixalles i Transports Àngel Plazas obre un magatzem de dipòsit fiscal a Subirats

És el segon magatzem d’aquest tipus que existeix a l’Alt Penedès i està situat al polígon Lavernó de Subirats.

Un magatzem de dipòsit fiscal permet la recepció i emmagatzematge de begudes alcohòliques en règim suspensiu d’impostos especials i exempt d’IVA. És a dir, que mentre el producte està allà i abans no surti al mercat, no paga impostos.

Des de Deixalles i Transports Plazas S.A, amb seu central al polígon de Can Bas de Subirats, la cap d’administració Judith Plazas explica que existia la necessitat d’obrir un nou magatzem d’aquestes característiques a la comarca per donar resposta a la demanda d’elaboradors i distribuïdores.

L’empresa penedesenca destina inicialment 2.500 metres quadrats de la nau, amb uns requisits tècnics especials, a l’emmagatzematge en dipòsit fiscal de vins, escumosos o caves i begudes fermentades. Però està previst ampliar aquesta extensió perquè es preveu un augment de la demanda d’aquest tipus de servei en el futur. D’una banda per l’augment de les exportacions i, de l’altra, per l’evolució de les normatives. Fins ara, Espanya està evitant gravar amb impostos especials vins i cerveses al mercat estatal, tot i que la Unió Europea ho demana i això és el que fan la resta de països europeus.

Al mercat internacional, els impostos ja es paguen i, previsiblement, Espanya acabarà acollint-se a la normativa europea també en el mercat estatal.

La posada en marxa d’un magatzem de dipòsit fiscal o CAE requereix una relació continuada amb Hisenda i controls exhaustius de l’alcohol absolut de les begudes, ja que l’impost es paga en base a aquesta dada.

Plazas preveu augmentar la seva plantilla entres persones, de moment, que s’afegirien als 85 treballadors que té ara l’empresa.

Amb l’entrada en funcionament del CAE, l’empresa vol oferir als clients la possibilitat que externalitzin la seva activitat logística i així es puguin dedicar exclusivament a l’elaboració.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: