Dissabte, 20 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els grups municipals valoren de forma molt diferent l’aprovació de la llei del Referèndum

Desprès de l’aprovació de la llei del Referèndum aquest dimecres a la nit al Parlament de Catalunya, hem recollit l’opinió de representants de tots els grups municipals de l’Ajuntament de Vilafranca.

Mentre que els grups vinculats als qui la van aprovar en el Parlament s’hi mostren plenament confortats, VeC també s’hi mostra a favor, mentre que el PSC i el PP consideren que s’ha entrat en el xoc de trens i que hi ha manca de rigor democràtic.

El regidor del PDeCAT, Aureli Ruiz, remarca que el que s’ha fet en el Parlament és un acte d’afirmació de la gent que té ganes de votar.

En canvi el regidor del PSC, Ramon Zaballa, va viure amb tristor i preocupació el Ple del Parlament. Considera que hi ha hagut un fracàs de la política i de la democràcia.

Per la seva banda la regidora de la CUP, Laia Santís, parla de fita històrica i de ple exercici democràtic.

Per part d’ERC, Pere Sàbat, assenyala que el que van fer Junts pel Sí i la CUP al Parlament és donar compliment a un compromís establert amb la ciutadania de Catalunya.

El regidor de VeC, Ramon Arnabat, reconeix que hi va haver algunes imatges poc agradables en el transcurs del Ple del Parlament. Recorda que ells eren partidaris d’una tramitació més llarga per donar marge al debat.

I el regidor del PP, Josep Ramon, lamenta que s’hagi tirat endavant una il.legalitat d’aquestes dimensions des del Parlament. Assenyala que fins i tot els juristes del Paralement i el Consell de Garanties no avalen l’aprovació de la llei.

Recordem que la llei es va aprovar amb 72 vots a favor de Junts pel Sí i la CUP, 11 abstencions de Catalunya Sí Que es Pot, i 52 diputats que es van absentar del ple, corresponents als grups de Ciutadans, PSC i PP.

 

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: