Dilluns, 2 d'octubre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El Firart recapta 3.707 euros, gairebé 800 més que l’any passat

Divendres a la tarda tenia lloc al pati de l’escola Estalella i Graells la subhasta del Firart.

Conduït per l’actriu Cristina Dilla, l’acte posava a subhasta les obres que s’havien presentat a l’autoservei de pintura que organitza Petit format a benefici de la festa major de Vilafranca.

El total recaptat aquest any, coincidint amb el trentè aniversari de la iniciativa, és de 3.707 euros. Això són uns 800 euros més que l’any passat, tot i que el total d’obres venudes és inferior. Per tant, les peces han estat més ben valorades. S’han adjudicat 22 peces, 18 a la subhasta i 4 a la repesca.

L’obra de més valor ha estat una d’Almirall Germain, amb un valor de 390 euros. I la segona millor pagada, amb 240 euros, ha estat una peça de l’estampera d’aquest any, Mariona Ríos.

Pel que fa als premis Nadal Cava, el primer, dotat amb 800 euros, va ser per a Inés Schaikowski, de Gelida. El segon, dotat amb 400 euros, per a David Ribas, de Sant Pere de Riudebitlles. I, el tercer, de 300 euros, per a Manel Atserà, de Sant Sadurní d’Anoia.

Des de Caves Nadal, Xavier Nadal recordava que fa 24 anys que celebren el concurs.

En general, les obres del Firart costaven entre 50 i 175 euros, excepte les peces més grans que tenien un preu lliure superior. Però, enguany, s’incorporava un format intermedi amb un preu de sortida d’entre 200 i 250 euros.

La carpeta d’obres millor valorada per part dels compradors ha estat la de Mikel Fuentes. I el premi que s’organitzava per primer cop en col·laboració amb els establiments del Centre Vila, que havien tingut exposades postals amb obres del Firart, ha estat per a la Teresa Fernández Acosta. La clienta va resultar guanyadora d’un sorteig i podia escollir una de les mil obres que han participat al Firart. Va escollir una peça de Lluís Laguna.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: