Diumenge, 20 de Juny de 2021
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El diputat Lluís Llach ha inaugurat un espai de reconeixement a Muriel Casals, a Subirats

Diumenge a la tarda es va fer al camí del Pedret, de la Plaça de Subirats de Sant Pau d’Ordal, la inauguració de l’escultura encarregasa a l’artista Lesley Yendell.

Aquesta escultura s’acompanya d’una placa que recorda la figura de qui va ser presidenta d’Òmnium Cultural entre 2010 i 2015 i una activa defensora de la independència de Catalunya i que va morir el febrer de l’any passat.
L’acte d’inauguració es va fer aquest diumenge amb la participació del diputat de Junts pel Sí Lluís Llach, i del president d’Òmnium Jordi Cuixart; acompnayts de l’alcalde de Subirats Pere Pons i la regidora de cultura del municipi, Lluïsa Sueiro.
El diputat Llach, que va signar el llibre d’honor de l’Ajuntament de Subirats juntament amb Cuixart abans de l’acte d’inauguració, va recordar Muriel Casals com a activista des de ja feia molts anys, però també va voler posar en valor la seva manera diferent de relacionar-se amb la política, i que ha impregnat bona part de la societat catalana.
Lluís Llach va apuntar també què aquesta manera d’enfocar l’activisme social i polític, lligava també amb la seva imatge tranquil·la i serena. Finalment també va voler recordar que aquesta setmana s’inicien uns moments molt importants per Catalunya.
Jordi Cuixart, de la seva banda, comentava també que ell havia rellevat Casals al capdavant d’Òmnium, i que des de febrer de 2016 hi ha molta gent que l’ha anat recordant.
Per l’alcalde de Subirats, Pere Pons, l’acte servia per donar resposta a la demanda de veïns del municipi que feia temps que demanaven poder posar a algun espai de Subirats el nom de Muriel Casals. Considera que havien trobat el lloc idoni en aquest camí del Pedret.
L’acte va comptar amb un gran seguiment de veïns del municipi i altres municipis del Penedès, que van voler recordar i homenatjar Muriel Casals i la seva feina.
En acabar, al Centre Agrícola de Sant Pau d’Ordal es va inaugurar també una exposició que recordava els concerts que l’any 1976 va fer Lluís Llach a Subirats.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: