Dissabte, 20 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
La CUP va reunir un centenar de persones a l’acte d’inici de la campanya pel Sí als Monjos

La CUP va reunir un centenar de persones a l’acte d’inici de la campanya pel Sí als Monjos

El passat dijous es van aplegar més d’un centenar de persones al Centre Cultural i Recreatiu de La Ràpita.

Amb aquest acte es donava sortida a la campanya tot i les incerteses de si es podria celebrar o no davant les prohibicions del Tribunal Constitucional espanyol i la Fiscalia.

L’acte organitzat per Poble Actiu-CUP de Santa Margarida i Els Monjos i conduït per la seva regidora Amanda Gallego va comptar amb la presència de l’Adrià Ferrer de l’Assemblea de Joves de Santa Margarida i Els Monjos, qui va destacar la necessitat de desobeir davant un Estat demòfob i va posar en relleu la tasca i paper protagonista que han de prendre els joves en la defensa del referèndum. Seguidament la Maria Mestre de la CUP de l’Arboç va parlar de quines són les amenaces davant les quals s’enfronta tothom qui promogui el referèndum i que “tocarà respondre de la millor manera que sap l’esquerra independentista i les classes populars, des de la mobilització al carrer i amb serenitat”. En tercer lloc va intervenir en Marcel Martínez, regidor de la CUP de Vilafranca qui va centrar-se en les qüestions que més afecten actualment al món local pel fet de pertànyer a un estat centralista, i endeutat que escanya la institució més propera a la ciutadania. Finalment, van comptar amb la intervenció d’en Sergi Saladié, diputat al Parlament de Catalunya per la CUP-CC que va contextualitzar com s’ha arribat al moment en què la CUP va posar sobre la taula el Referèndum Unilateral d’Independència.

Van acabar d’arrodonir l’acte les cançons de la cantautora Marina Ràfols i els poemes de la Mari Carmen Rafecas, ambdues de Llorenç que van animar l’audiència i arrencar forts aplaudiments a la sala d’actes del CCRR.

En tot moment planava la situació d’incomoditat de no saber fins quin punt al municipi de Santa Margarida i Els Monjos es permetrà una campanya normal, amb cartells, plafons i pancartes o si pel contrari s’utilitzarà la policia local per perseguir els promotors del referèndum. Però des de les files de Poble Actiu-CUP va quedar clar que se seguirà endavant desobeint. La regidora Amanda Gallego va fer una crida al veïnat del municipi a defensar el referèndum i a estar mobilitzat els propers dies per omplir les places i fer front a l’embat de l’estat espanyol. Assegurant que si es respon de manera organitzada,  s’arribarà a fer possible poder votar el proper 1 d’octubre, sentint-se acompanyats de tota la gent que és partidària del dret del poble català a decidir el seu futur a les urnes.

 

 

CUP

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: