Dijous, 4 de Juny de 2020
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El conseller Joaquim Forn va presidir la Junta Local de Seguretat de Sant Sadurní

La reunió es va fer a l’Ajuntament de Sant sadurní el passat 30 d’agost.

Tot i que aquesta reunió feia ja força setmanes que estava prevista, l’actuació terrorista a Subirats en què es va localitzar i abatre el terrorista que va cometre l’atemptat de Barcelona ha marcat l’actualitat i l’interès mediàtic de la trobada. A més del conseller d’Interior, Joaquim Forn, també hi van participar representants del cos de Mossos d’Esquadra, policia local, policia nacional i guàrdia civil a més de diverses autoritats polítiques encapçalades per l’alcaldessa de Sant Sadurní, Maria Rosell.

Rosell va iniciar la seva intervenció reiterant l’agraïment per la professionalitat i gran servei realitzat pels Mossos d’Esquadra, Policia Local i altres cossos de seguretat en la lluita antiterrorista i va subratllar el compromís per una societat en pau.

Per la seva banda, Joaquim Forn va reconèixer que la trobada tenia principalment la voluntat d’agrair la tasca i el treball dels cossos de seguretat, així com la col·laboració ciutadana. El conseller ha destacat la necessitat d’introduir canvis després dels atemptats i de reforçar la cooperació a nivell municipal i amb els agents més locals.

La trobada va servir també per fer la signatura de dos convenis, el de l’adhesió de l’Ajuntament a la xarxa RESCAT de Radiocomunicacions i Emergències i Seguretat de Catalunya, i un segon per a la cessió d’un programari de gestió i suport a les policies locals.

A nivell local, la Junta de Seguretat ha presentat les dades de fets delictius i incidències policials al municipi, que tot i ser baixes han registrat fins i tot un petit descens en els darrers 12 mesos.

Entre agost del 2016 i juliol del 2017 s’han produït un 5% menys d’infraccions penals i gairebé una reducció del 36% de les detencions en comparació amb el mateix període de l’any anterior.

Els furts van suposar el 35% dels delictes, mentre que els robatoris a vehicles i amb força o violència es van situar en el 18%.

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: