Divendres, 5 de Juny de 2020
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Aproven un conveni pioner de cooperació per a la prestació conjunta del servei de taxi

El Consell Comarcal ha aprovat un conveni pioner de cooperació interadministrativa per a la prestació conjunta del servei de taxi a l’Alt Penedès.

El tema més destacat del ple ordinari celebrat aquest dijous a la seu del Consell Comarcal de l’Alt Penedès va ser l’aprovació del conveni de cooperació interadministrativa per a la prestació conjunta del servei de taxi.

Es tracta d’una iniciativa pionera a Catalunya i que vol resoldre legalment el servei de taxi que s’ofereix a molts municipis petits de la comarca. La llei del taxi identifica els serveis urbans de taxi com “els serveis que transcorren íntegrament pel sòl urbà i els dedicats exclusivament a comunicar sòls urbans d’un mateix terme municipal”. Les llicències s’autoritzen per part de l’Ajuntament. Això deixa sense empara legal a  comarques com l’Alt Penedès, amb molts municipis petits i un servei centralitzat bàsicament a Vilafranca i Sant Sadurní.

El president del Consell Comarcal, Francesc Olivella, explica que el conveni oferirà un marc legal al sector del taxi.

Olivella destaca la feina realitzada pel conseller Alfred Martínez, i el fet que s’ha redactat el conveni amb reunions amb el propi sector amb l’AMPTU i amb la Generalitat.

L’objecte de l’impuls de l’Àrea de gestió compartida del servei de taxi és ampliar la zona d’actuació pels serveis interurbans de forma coordinada a tots els municipis de l’Alt Penedès que s’hi adhereixin. En aquest cas són  tots els 27 ajuntaments de la comarca. El conveni es va aprovar amb els vots favorables de tots els grups comarcals.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: