Divendres, 19 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els alcaldes del Penedès van participar dissabte a l’acte reivindicatiu de Barcelona

Els alcaldes investigats i citats a declarar pel referèndum van ser rebuts dissabte al matí a la plaça Sant Jaume pel president Carles Puigdemont, en un acte reivindicatiu i de suport a l’1 d’octubre

Va ser la resposta del món local a la decisió de la fiscalia de citar a declarar 712 alcaldes, en qualitat d’investigats, per col·laborar amb el referèndum. A l’acte hi assistien una vintena d’alcaldes de l’Alt Penedès, amb el de Vilafranca, Pere Regull, al capdavant.

Regull apunta que encara no ha rebut la citació, però que quan la rebi anirà a declarar i a dir clarament el que pensa.

Entre els diversos alcalde de la comarca també hi havia el del municipi més petit, Jordi Rius, alcalde de Santa Fe del Penedès.

Tres anys després, dissabte es va tornar a repetir la imatge al Pati de Carruatges del Palau de la Generalitat. Els alcaldes van assegurar que l’1 d’octubre hi haurà un referèndum per decidir el futur de Catalunya.

Ho van fer en una imatge conjunta amb el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, el Govern català, la presidenta del Parlament, i els representants del món local, la presidenta de l’AMI, Neus Lloveras, i el president de l’ACM, Miquel Buch..

Els alcaldes havien estat rebuts a l’inici a l’Ajuntament de Barcelona per la seva alcaldessa, Ada Colau. Tot seguit, en una imatge simbòlica van creuar pel mig la Plaça de Santa Jaume fins a la Generalitat, un cop el President de la Generalitat, Carles Puigdemont, va sortir a rebre’ls.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: