Dissabte, 26 de Setembre de 2020
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El 4 de 9 sense folre dels Verds es resisteix a Barcelona

Els Castellers de Vilafranca fan a la Diada de La Mercè històrica a Barcelona un intent desmuntat del castell total, on descarreguen la Torre de 9 amb folre i manilles

No va poder ser. El 4 de 9 sense folre es va tornar a resistir. Sis dies després de poder-lo carregar i gairebé completar a Tarragona, els Castellers de Vilafranca volien demostrar que el tenien a l’abast però no va ser possible. El castell total s’ha tornat capritxos en la seva estructura i els verds no s’hi troben còmodes. Els puja amb bona mida però ràpidament se’ls gira per la part alta. Van evitar, això si, tornar a caure, però no van estar gens satisfets amb l’intent.

Abans de l’intent desmuntat del 4 de 9 sense folre els Castellers de Vilafranca havien completat la seva 11a. Torre de 9 amb folre i manilles de l’any, d’execució mil·limètrica, el que els suposa un registre històric, ja que supera les 10 fetes els anys 2015 i 2016. La diada la van completar amb el 3 de 9 amb folre i el 4 de 9 amb folre, els dos castells bàsics de nou que no van tenir cap incidència. Van completar el seu retorn a La Mercè on no van ser-hi els dos darrers anys amb el pilar de 7 amb folre. El consistori barceloní va destacar que aquesta era la 30a. actuació dels Castellers de Vilafranca a La Mercè, la primera l’any 1954.

Els Minyons de Terrassa, com els vilafranquins, van completar també al torre de 9 amb folre i manilles i van carregar el Pilar de 8 amb folre i manilles, en el seu trentè any seguit de presència a la Festa Major de Barcelona. El fet de ser dissabte al migdia i laborable va restar a les dues colles foranes les possibilitats de portar castells de més envergadura. Els de Terrassa també van descarregar el 3 i el 4 de 9 amb folre. Aquest dos castells de 9 junt amb el 5 de 8, la tripleta màgica, van ser els castells completats pels amfitrions, els Castellers de Barcelona, la colla degana de la ciutat, en la que ara s’anomena jornada de colles històriques.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: