Dijous, 28 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els veïns de l’Espirall que reclamen el Centre Cívic diuen que el govern municipal els menysté

Lamenten que el mateix tracte que els donen a ells, l’Ajuntament el dona al Síndic de Greuges de Catalunya que ha demanat reiteradament informació al govern municipal i no obté resposta.

Segons expliquen els veïns a través d’un comunicat, el Síndic de Greuges de Catalunya ha reclamat per segona vegada a l’ajuntament de Vilafranca un informe amb la documentació i el seguiment de la Llei de Barris a l’Espirall, a petició dels veïns que reclamem el Centre Cívic. En la nota, expliquen que l’ajuntament no ha respost la demanda d’informació del Síndic, i que aquest ara l’ha demanat per segona vegada, de manera urgent i recordant a l’Ajuntament que té el deure de facilitar-la. Consideren els veïns que l’ajuntament i el govern vilafranquí de CiU-PSC, dedica a la institució del Síndic català el mateix cas que a una part important del veïnat de l’Espirall: cap.
La Plataforma Gent del Barri de l’Espirall va entregar el passat 4 de juliol 900 signatures de persones que donen suport a la demanda de construcció del Centre Cívic que en el seu dia es va prometre. En el mateix moment es va demanar una reunió amb Pere Regull per parlar d’aquesta qüestió. Un mes després continuen sense tenir una data per a la reunió.
Denuncien que el govern de Vilafranca menysprea així la força i la representativitat que suposa la demanda col·lectiva que han plantejat amb la seva signatura prop d’un miler de persones. Des de la plataforma, se senten dolguts pel tracte que reben per part dels governants vilafranquins.
El comunicat continua explicant que fa uns dies, el primer tinent d’alcalde, Francisco Romero, manifestava públicament la seva negativa a construir un equipament que, segons ell, és faraònic en un moment en el que hi ha altres prioritats socials. Un plantejament que no comparteixen aquest col·lectiu de veïns. No es tracta, diuen, de fer un Centre Cívic ple de luxes innecessaris, sinó de tenir un espai que contribueixi a millorar la qualitat de vida dels veïns.
Davant del que qualifiquen de govern poruc i poc ambiciós, diuen que a l’Espirall continuaran lluitant per defensar el compliment dels compromisos que en seu dia es van adquirir amb el barri, tal i com han demostrat amb els cartells reivindicatius que s’han pogut veure a la darrera festa del barri.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: