Dimecres, 30 de Setembre de 2020
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Tripleta de castells de 8 dels Xicots de Vilafranca a la Diada de Màrtirs

Els Xicots esvaeixen dubtes sobre l’efectivitat de la Torre de 8 amb folre i el 3 de 8, en una jornada on van desmuntar dos peus de 4 de 9 amb folre, castell al que van renunciar

El titular no vilafranquí seria sens dubte, Castellers de Barcelona i Màrtirs Sreet, una societat limitada. La plaça vilafranquina de la Vall del Castell, que pels de Barcelona es estar com a casa,  va tornar a ser mítica ja que com l’any 2015 va plantar una tripleta màgica de les que fan afició, amb dos castells de nou al límit però salvats amb ofici. Una diada històrica com Màrtirs, que va ser molt gran als anys 80, i que va tenir de nou també com a colla amfitriona els Xicots de Vilafranca que van retrobar-se amb la tripleta de vuit, però que va aparcar el castell de nou. Les dues formacions tenien deures pendents.

Els deures dels Xicots de Vilafranca d’entrada passaven per esvair dubtes sobre la Torre de 8 amb folre, que van desmuntar a Salt i sobretot en un 3 de 8 que quinze dies enrere els queia en dues ocasions consecutives. A Màrtirs tocava obrir de Torre de 8 amb folre que va necessitar de feina als pisos inferiors. El folre no va acabar d’estar gens còmode i un pèl entregirada la van haver de defensar massa. No van fallar, la canalla va ser ràpida i es van anotar la tercera de la temporada. Tot seguit i amb l’empenta de l’èxit de la torre, van voler atacar el quatre de nou amb folre, del qual no van trobar ni les mides correctes ni la contundència de folre que els feia falta. Després de desmuntar dos peus van decidir desistir-hi. Van fer el que era correcte. No calia arriscar. Cal dir que el quatre duia canvis respecte a l’assolit a La Granada i això també es van notar. Sense perdre més temps, van completar un bon 3 de 8, segur i ben resolt que feia oblidar els darrers caiguts. L’onzè de l’any. Van tancar les rondes de castells completant de nou un valor segur com es el 4 de 8, un pèl remenat però sense més història. Tretzè de la temporada i segona tripleta al sac. D’aquesta manera van complir amb el veritable objectiu, que passava per repetir la tripleta de 8 sense cap ensurt, i malgrat no poder revalidar el 4 de 9 folre, donar bones sensacions. El castell de nou estarà a punt per Festa Major.

Els Castellers de Barcelona a per totes van obrir la diada amb el 5 de 8. Dos mesos després d’haver descarregat el primer i únic 3 de 9 amb folre a Valls, a la diada del Pati, van poder completar amb molta feina el 3 de 9 amb folre. Tot seguit i sense renunciar 4 de 9 amb folre, un castell que va tenir també moltes dificultats al pis de segons, on una rengla semblava que s’acabaria enfonsant, però després de lluitar l’execució fins el final el van poder descarregar. Màrtirs Street esdevenia novament important pels barcelonins, no en va, era la quarta ocasió que assolien castells de nou, i que van celebrar a més la primera tripleta màgica de l’any.

El punt negatiu de la diada va ser sens dubte la seva llarga durada, gairebé tres hores, per la parsimònia de les dues colles a l’hora de muntar els seus castells.

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: