Dissabte, 24 d'Octubre de 2020
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El regidor de joventut visita les obres de l’equipament per a Joves de la Pelegrina

Fa 3 setmanes que van començar les obres de l’antic mercat de la Pelegrina que s’haurà de convertir en un equipament per als joves de Vilafranca.

Aquest dimarts a la tarda, el regidor de joventut Miquel Medialdea feia la primera visita oficial per a veure com avancen les obres. L’edifici de l’antic mercat de la Pelegrina pretén esdevenir l’espai municipal de referència per als joves i sorgeix a partir d’un procés de participació amb un grup de gent jove del municipi, que es va dur a terme durant el primer semestre de 2016. Està previst que les obres s’acabin a finals d’any i des del servei de joventut poder començar a utilitzar l’equipament cap al març-abril del 2018.

Fa 13 anys que Vilafranca no comptava amb un espai d’aquestes característiques i uns 3 anys que es va tancar el mercat de la Pelegrina. En aquells moments es va començar a estudiar el projecte de l’equipament per a joves i no es van trobar gaires opcions a part d’aquest espai al carrer Baltà de Cela, una localització lluny del centre per la qual es vol compensar dotant el centre d’equipaments i materials especialitzats difícils de trobar a qualsevol altre espai de la vila.

L’equipament comptarà amb espais amplis de relació i amb diversos espais més específics: una aula de formació, una de creació, una aula taller, tres bucs d’assaig, sales de reunions i quatre aules temàtiques. L’edifici ha de funcionar com un espai unitari accedint al pati central que permet la comunicació amb totes les dependències que el composen. Però la sala de creació i la de bucs d’assaig poden funcionar de forma independent amb accessos independents. El pressupost és d’uns 900.000 euros però amb la llei de barris la Generalitat finançarà el 50 %.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: