Dimarts, 18 de Gener de 2022
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Una quinzena d’entitats de Vilafranca signaran el Pacte Local pel Referèndum

Òmnium Alt Penedès i l’ANC de Vilafranca convoquen a totes les entitats de la ciutat a signar, el proper dilluns, el Pacte Local pel Referèndum.

L’acte, que es farà davant del Palau Baltà a dos quarts de vuit del vespre, comptarà amb representants de les entitats que, un a un, pujaran per signar el manifest del pacte local, quan falta poc més d’un mes i mig per al referèndum de l’1 d’octubre.

En el text que signaran, s’explica que la consciència nacional i la voluntat d’autogovern del poble català té indubtables arrels històriques i s’ha manifestat reiteradament al llarg del temps. El pacte posarà de manifest que “la voluntat d’expressió dels catalans i les catalanes mitjançant un referèndum és majoritària i transversal, alhora que congruent amb la determinació cívica, pacífica i democràtica que han expressat les multitudinàries mobilitzacions d’una societat organitzada a favor del dret a decidir”.

Per tot això, des de Vilafranca del Penedès, les entitats signants manifestaran la convicció que el Referèndum és una eina inclusiva i participativa que permetrà la lliure expressió dels diversos posicionaments que els ciutadans i ciutadanes de Catalunya han expressat respecte a la relació política de Catalunya amb l’Estat espanyol.

El text del pacte reconeix el Parlament de Catalunya com la institució democràtica on es manifesta la voluntat popular del país.

Per això dona suport a aquelles iniciatives i acords que hi sorgeixin per a l’articulació d’aquest Referèndum per a garantir un debat escrupolosament democràtic, plural i en igualtat de condicions entre les legítimes opcions diverses que avui es manifesten a Catalunya.

En definitiva, les entitats es comprometran a defensar les vies democràtiques i d’autodeterminació que la ciutadania demanda des de fa tant temps.

Al finalitzar l’acte es servirà una copa de xarel·lo als assistents.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: