Dijous, 30 de Març de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

En el que portem d’any s’han fet 16 operacions de salvament en medi natural a l’Alt Penedès

Els Bombers de la Generalitat demanen extremar les precaucions al medi natural.

L’estiu és l’època de l’any amb més serveis dels Bombers de la Generalitat en rescats i recerques de persones al medi natural.

Davant l’elevat nombre de serveis que es produeixen al medi natural, els Bombers, juntament amb la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya, demanen extremar les mesures de seguretat i autoprotecció a l’hora de realitzar activitats a la muntanya.

Durant els últims anys, el nombre de rescats i salvaments al medi natural atesos pels Bombers ha anat augmentant. Aquesta tendència a l’alça preocupa especialment durant els caps de setmana i els mesos amb períodes de vacances en què l’afluència de persones a la muntanya, tant per realitzar activitats esportives com de lleure, és més elevada.

Els Bombers han constatat que molts dels serveis que realitzen s’haurien pogut evitar si s’haguessin tingut en compte els consells bàsics de seguretat i autoprotecció.

Si bé durant els últims anys, l’augment, pel que fa al nombre de serveis, no ha estat molt gran, ha tendit a pujar. Aquest fet és notable si ens fixem en el primer semestre dels darrers anys, en els períodes compresos entre els mesos de gener a juliol, on la progressió és fa més evident.

Per exemple a l’Alt Penedès en aquest període enguany han hagut de fer 16 actuacions. 5 han estat de recerca de persones perdudes, 10 han estat rescats de muntanya i 1 rescat en coves o pous.

Els bombers han publicat al seu Canal Youtube un vídeo amb consells bàsics de seguretat, que pivoten al voltant de la planificació de l’activitat, la preparació dels qui l’han de fer, una bona previsió logística i la precaució, instant a trucar al telèfon únic d’emergències 112 en cas d’una eventualitat.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: