Dissabte, 26 de Setembre de 2020
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La plaça de la Bisbal castiga els Castellers de Vilafranca

Els verds ensopeguen a La Bisbal amb els dos castells de nou amb folre i agulla, en una jornada exigent amb els gamma extra

La plaça castellera de La Bisbal, conservant la seva tradició de plaça dura i exigent, ha castigat avui amb caigudes a les tres colles participants. Destacat però la torre de 9 amb folre i manilles i el 4 de 9 amb folre i agulla carregat dels Castellers de Vilafranca, el 5 de 9 amb folre de la Colla Vella dels Xiquets de Valls i el pilar de 8 amb folre i manilles carregat de la Colla Joves Xiquets de Valls.

Els Castellers de Vilafranca han obert la diada bisbalenca amb el 3 de 9 amb folre i agulla que aquest any ja havien descarregat en 3 ocasions. El castell ha pujat amb mides correctes, però de volta amb el castell carregat amb solvència, el pis de sisens ha marxat de lloc, provocant una caiguda dura, i deixant en intent el castell amb agulla. Un contratemps amb el que no es comptava i més tenint en compte que la darrera caiguda del 3 amb agulla datava de  juliol de 2015 a Mataró. La caiguda, i per possar serenor, han fet que els verds es decantessin pel 4 de 9 amb folre, que han descarregat amb algun canvi per dalt però sense problemes. El vuitè de la temporada. En tercera ronda han portat a plaça la torre de 9 amb folre i manilles, per no deixar enrere la gamma extra a La Bisbal. Una torre amb algun moviment a dosos que han fet patir a la carregada però completada en solvència. La setena de l’any.

En quarta ronda els Castellers de Vilafranca han tornat a desmostar que son grans i que volen sortir amb la millor diada possible portant a plaça el 4 de 9 amb folre i agulla, que només han pogut carregar. Un quatre que ha pujat amb bona mida i s’ha carregat bé, però una baixada precipitada, no ha permès al pilar central preparar-se bé fet que s’ha notat quan s’ha trencat a la baixada. Enguany els verds ja havien descarregat el 4 amb l’agulla en dues ocasions i era el primer cop que el podien carregar en aquesta placa, on el van intentar l’any 2001. Han tancat la diada amb el pilar de 6 amb canvi de segon.

Dues caigudes amb els castells amb l’agulla, un fet poc habitual a les files verdes. No cal amoniar-se, però si possar fil a l’agulla amb els pisos superiors dels grans castells per corregir situacions com el 3 de 10 de Vilanova o el 3 de 9 amb l’agulla de La Bisbal. Gràcia, el Catllar i l’Arboç messuraran les forces dels Verds per afrontar la Festa Major.

Per la seva part la Colla Vella dels Xiquets de Valls ha descarregat el seu tercer 5 de 9 amb folre de la temporada, el primer que es descarregava a la plaça de la Bisbal. En canvi ha ensopegat en dues ocasions amb el 4 de 9 amb folre i agulla que els ha quedat en intent. Dues caigudes també inesperades pels vallencs que les darreres tres temporades havien fet amb solvència aquest castell. La diada l’han completada amb el 3 de 9 amb folre, el 4 de 8 amb l’agulla i el pilar de 7 amb folre.

Sortida contenta de plaça per la Colla Joves Xiquets de Valls, que després de repetir la seva millor diada de tres castells feta a Llorenç, amb el 3 de 9 amb folre, el 4 de 9 amb folre i el 3 de 8 amb l’agulla, han dut a plaça el pilar de 8 amb folre i manilles. La Colla Joves ha pogut carregar el gran pilar per tercera vegada a la seva història, abans ho havia fet els anys 2013 a Valls i el 2014 a Vilafranca. Ens els propers dies te el repte de completar-lo per primera vegada.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: