Divendres, 19 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Màrtirs Street torna aquest dissabte

Màrtirs torna sota la organització conjunta de Xicots de Vilafranca, Castellers de Barcelona i els veïns i amb un programa casteller ambiciós.

Aquest dissabte a la tarda se celebrarà a la Plaça de la Vall del Castell de Vilafranca la festa de Màrtirs Street. Serà la desena des de la seva recuperació i es presenta amb canvis importants respecte l’edició anterior. Xicots de Vilafranca, Castellers de Barcelona i els veïns s’han integrat per a portar tota l’organització de la festa i contribuir a que no es torni a perdre.
Aquest dilluns al vespre, en un acte celebrat a l’Escorxador i conduït pel cronista casteller Pep Ribes, representants de totes les parts implicades ho van explicar. També es va procedir a fer el sorteig de l’ordre d’actuació amb el resultat que els Castellers de Barcelona actuaran primers i els Xicots, seran els segons. La diada castellera de Màrtirs es preveu amb un programa ambiciós. El cap de colla dels Xicots de Vilafranca Gabi Cot explicava que la tècnica té Màrtirs com una cita important del calendari, i esperen poder portar a plaça els seus millors castells, entre els quals es contempla el 4 de nou amb folre que ja van aconseguir descarregar a La Granada. Les caigudes del 3 de vuit del cap de setmana del 22 i 23 de juliol, però, fan que Cot sigui prudent a l’hora de definir el programa. El castell que dona per segur és la torre de vuit amb folre.

Per la seva part, la cap de colla dels Castellers de Barcelona Mery Mañané ha avançat que volen ajuntar a Màrtirs tres castells que ja han fet aquesta temporada per separat: el tres i el quatre de nou amb folre i el cinc de vuit.

L’acte d’aquest dilluns va servir per recordar la història de la festa de Màrtirs Street, que va néixer l’any 1968 a iniciativa d’alguns veïns de la zona. També es va recordar l’important paper de la diada castellera en la història de les colles que hi ha participat.

El vilafranquí Josep Sala, cofundador i primer cap de colla dels Castellers de Barcelona, posava l’accent en la importància de la cita de Màrtirs per als barcelonins.

Per la seva part, en nom dels veïns, Joan Balenyà, explicava que els resulta difícil organitzar la festa i trobar col·laboradors però que, aquest cop, amb la implicació de els dues colles, esperen que la festa pugui funcionar.

Per la seva part, la presidenta dels Xicots de Vilafranca Esther Vicente va explicar que la festa començarà a les sis de la tarda amb una traca i una festa infantil amb Roger Canals, seguida d’una xocolatada. A les set començarà l’actuació castellera i, en finalitzar, es farà un sopar popular i una festa amb DJ Patata. El preu del sopar és de 5 euros i els tiquets es poden comprar a les botigues del carrer fins divendres. En acabar el sopar, es farà la ruta de les fonts.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: