Dimarts, 21 de Març de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La Marató de donants de sang s’emmarca en els actes previs de Festa Major

La marató tindrà lloc el proper divendres 25 d’agost de 10 del matí a 10 de la nit al Casal de Vilafranca.

La regidora de Salut, Anna Doblas, i la responsable del Banc de Sang i Teixits, Marta Hernández, juntament amb el responsable de l’Associació de Donants de sang de l’Alt Penedès, Xavier Raventós han presentat en roda de premsa aquest dilluns la Marató de donació de sang de Vilafranca. La marató tindrà lloc el proper divendres 25 d’agost de 10 del matí a 10 de la nit al Casal de Vilafranca. Enguany s’ha volgut fer durant els dies previs a la Festa Major ja que és un moment de l’any que porta moltíssima gent de fora, entre familiars i amics de vilafranquins.

Enguany es vol superar la xifra rècord de 400 donants que va tenir la marató fa 2 anys i s’incita a que els donants habituals animin els nous donants. A part de la novetat de la data en la que se celebrarà, a la marató d’aquest any també es podrà donar plasma tal com explica la Marta Hernández, responsable del Banc de Sang i Teixits.

El Casal de Vilafranca oferirà tallers infantils perquè els més petits estiguin vigilats i entretinguts mentre els seus familiars donen sang o plasma. A més, per part del Banc de Sang i Teixits, ensenyaran als nens i nenes la importància de fer donacions de sang.

La Marató de Sang es considera una jornada més de caire festiu que les donacions de la resta de l’any.

 

Des de l’Ajuntament de Vilafranca animen que les entitats i comerços vilafranquins convidin els ciutadans a donar sang durant aquesta marató a través de les xarxes socials i fent servir el hashtag #MaratóSangVilafranca.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: