Dimarts, 18 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La marató de donació de sang de Vilafranca recull 254 donacions de sang i 18 plasmes

49 persones de les que van participar a la marató eren nous donants.

Divendres, durant tot el dia, va tenir lloc al Casal de Vilafranca la marató de donació de sang. Es tracta d’un esdeveniment bianual que es venia celebrant a Cal Figarot pels volts del mesos de febrer o març.

Enguany, per diversos motius, la marató s’havia anat posposant fins que el Banc de sang i teixits, l’Associació de Donants de Sang de l’Alt Penedès i l’Ajuntament de Vilafranca van pensar en la possibilitat de celebrar-la a pocs dies de la festa major i incloure-la en el programa de la festa en connivència amb els administradors.

Tot i no assolir les gairebé 400 donacions de la darrera marató, els organitzadors estan molt satisfets per haver arribat a les 254 donacions de sang i 18 de plasma en ple mes d’agost, quan costa més que la gent doni.
A més, 49 persones de les que van participar a la marató eren nous donants.

El fet que el mes d’agost sigui un mes especialment fluix pel que fa al nombre de donacions pot fer que la marató de Vilafranca s’estableixi en el futur en aquestes dates prèvies a la festa major.

La marató es feia per primer cop al Casal, comptava amb activitats per a la canalla perquè els seus acompanyants adults poguessin fer la donació tranquil·lament i incorporava per primer cop la donació de plasma.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: