Dimarts, 26 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La Mancomunitat Penedès-Garraf s’està plantejant un nou pla de gestió de residus

L’Agència de Residus de Catalunya acaba de publicar les dades de recollida selectiva per comarques corresponents a l’any passat.

Unes dades que constaten que encara hi ha molta  feia a fer per arribar a assolir els objectius marcats per la Unió Europea. Catalunya se situa en un 38% de recollida selectiva i l’any 2020 hauria d’arribar al 50%. L’Alt Penedès està una mica per sota de la mitjana catalana, amb un 36%. Amb aquestes dades la coordinadora del Servei d’Educació Ambiental de la Mancomunitat del Penedès-Garraf, Mònica Hill, assenyala que cal treballar per millorar-les els propers anys.

El Penedès i Garraf es mantenen estancats en els darrers anys i per això cal pensar en la implantació d’altres models de recollida i de fiscalitat justa. Un dels models que està comprovat que és útil és de la recollida porta a porta, que personalitza la gestió de les escombraries. Un model més complexa per a municipis grans, però factible en els petits i mitjans i amb bons resultats. Per exemple amb el porta a porta a Sant Quintí de Mediona s’ha arribat al 62% el 2016 i a Sant Sadurní d’Anoia el 78% de recollida selectiva.

Per això la Mancomunitat s’està plantejant l’elaboració d’un nou pla de gestió de residus al Penedès-Garraf.

Mònica Hill explica que de les 43 comarques catalanes 7 tenen implantat el model porta a porta i són les que estan per sobre del 50% de de recollida selectiva que la Unió Europea marca per a l’any 2020.

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: