Dijous, 27 de Gener de 2022
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’Associació Ressò demana voluntaris, aliments i dotacions econòmiques per aquest estiu

Aquest mes d’agost fa 5 anys que es va iniciar el projecte de Rebost Solidari que porta a terme l’Associació Ressò per proporcionar aliments a les persones més necessitades.

Un projecte que va començar a causa de la crisi econòmica però que, de moment, sembla que no té fi.

Des del 2012 els usuaris del rebost solidari han anat en augment fins arribar al 2015 al pic més alt. Al 2016 va baixar un 10% el nombre de persones que feien ús d’aquest servei.

Durant aquest estiu ha baixat el nombre d’usuaris, concretament hi ha 20 ó 30 famílies menys. Una baixada que correspon a persones que han trobat feina aquest mesos o que aprofiten l’època estival per marxar a casa de familiars que els puguin prestar ajuda. Però encara queden els usuaris crònics que normalment són persones d’uns 50 anys que tenen més dificultat per accedir al món laboral.

Aquests mesos d’estiu també escassegen els voluntaris ja que marxen de vacances o, en el cas de les persones més grans, acostumen a fer-se càrrec dels néts. Medialdea ressalta la importància que tenen els voluntaris en aquesta tasca.

Pel que fa als aliments, ara per ara, el que més necessiten són congelats i oli. Actualment estan donant cada 15 dies 1kg de peix o carn congelats però la fita seria poder donar almenys 2kg de peix i 2 kg de carn al mes.

El Manel Medialdea recorda també que Ressò és una entitat declarada d’interés públic i per tant totes aquelles persones que facin aportacions econòmiques, posteriorment se les podran desgravar en un 35 ó 70% a la declaració de la renda.

 

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: