Dimarts, 16 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’assaig dels grups de la Festa Major dels Petits arriba a la recta final amb el mes d’agost

Des del mes de juliol i com cada estiu alguns indrets de Vilafranca respiren flaires festamajorenques durant la tarda.

I és que els nombrosos grups dels balls de la Festa Major dels Petits assagen intensament, amb la finalitat de fer lluir la cercavila i l’actuació dels balls a l’empostissat de la Plaça de la Vila, que tindrà lloc el divendres 1 de setembre a la tarda.

La festa té complet tot el seguici a imatge i semblança dels balls d’adults, des de que l’any 2013 es van estrenar els capgrossos de la festa major dels petits, obra de l’artista Dolors Sans.

Aquesta setmana hem anat a veure l’assaig de dos dels balls. Les panderetes assagen els dilluns i els dijous al pati de l’Escorxador. És un dels balls més sol·licitats per les nenes i té tres grups. Ja porten gairebé un mes d’assaig i comencen a estar ben preparades.

Cadascun dels tres grups compta amb 10 nenes. Nenes que porten temps desitjant ballar panderetes i que aprenen ràpid i s’ho passen bé als assajos.

Un altre grup que hem anat a veure com assajava és el del Ball Pla, que ho fa a la placeta de davant del Palau Baltà, a la plaça Jaume I.

El ball compta també amb molts dels seus integrants que repeteixen, però també amb algunes noves incorporacions.

Els nens i nenes assagen amb interès i amb moltes ganes que arribi el dia 1 de setembre, per poder actuar en l’únic dia de l’any en el que seran els protagonistes. Alguns, com és el cas de l’Ariadna Beltran, ja fa molts anys que participen a la Festa Major dels Petits.

Respecte dels assajos, l’Ariadna, considera que per aquells que ja han participat en el grup altres anys potser no serien necessàries tantes setmanes.

Mentre no arriba la Festa Major els nens i nenes que participaran a la cercavila del dia 1 continuaran assajant i aprenent els balls les tardes d’entre setmana del mes d’agost.

 

 

Efemèrides

16 d'abril
No hi ha efemèrides

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: