Dissabte, 30 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’Arboç torna a ser de deu gràcies als Castellers de Vilafranca

En un cap de setmana trepidant, els Castellers de Vilafranca van poder descarregar el seu primer 3 de 10 amb folre i manilles de l’any, a tres dies de Sant Fèlix

L’Arboç va tornar a gaudir del privilegi de ser plaça de 10 , castell que els verds, per segon any seguit, portaven a la vila penedesenca. A més aquest any era el primer descarregat que es veia en una plaça.

Els Castellers de Vilafranca van complir amb les expectatives i es van anotar d’entrada una nova torre de 9 amb folre i manilles, feta amb una solvència destacada. Ja es la vuitena de la temporada i la veritat es que diumenge amb un peu envejable el folre es va trobar molt còmode. A prop d’arribar al centenar de torres. I de cap cap el castell de 10 en segona ronda. Un castell que d’entrada va mostrar molt bones maneres, almenys fins a carregar, però a partir d’aquí es va haver de treballar molt amb la sortida remoguda dels més petits. Amb nervis al castell però una gran serenor per baix i al tronc van aconseguir defensar-lo fins a completar-lo. Un cop de moral molt important, que es va fer notar en la seva celebració. El de l’Arboç ha servit per adjudicar-se el 10è descarregat, la colla que actualment ho ha aconseguit més vegades. En tercera ronda però van ensopegar amb el 4 de 9 amb folre i agulla, que quan gairebé ja tenien el quatre desfet per coronar el pilar, aquest va acabar saltant per la part alta. Una caiguda inesperada, com va passar amb el tres amb l’agulla de La Bisbal. En repetició van optar pel 4 de 9 amb folre, el desè de l’any,  amb l’alineació del probable 4 de 10 amb folre i manilles, com ja havien fet al Catllar, i que podrien intentar per Sant Fèlix. Un castell completat sense complicacions i que s’ha convertit en el castell de 9 i superior número 800 descarregat per la colla. Una xifra de rècord. Van tancar l’actuació amb el  pilar de 7 amb folre, el setè, posposant ja fins a Sant Fèlix el de vuit emmanillat.

Gran jornada també per a les dues colles grans de la diada de Sant Julià a l’Arboç. La Colla Vella dels Xiquets de Valls com al Catllar dissabte completava el 5 de 9 amb folre, el 4 de 9 amb folre i l’agulla, el 3 de 9 amb folre i el pilar de 7 amb folre. Per la seva part la Colla Jove de Tarragona, que el dia abans també al Catllar assolia la primera torre de 9 amb folre i manilles descarregada de la seva història, completava a l’Arboç el 5 de 9 amb folre, el 9 de 8, el 4 de 9 amb folre i  carregaven el Pilar de 8 amb folre i manilles.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: