Divendres, 2 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’Alt Penedès, en prealerta del pla INFOCAT

A més, també hi ha vigent un avís de calor intensa sobretot a les comarques de Ponent, la Catalunya Central i el pre-litoral de Barcelona.

La decisió de posar en prealerta el pla INFOCAT avui es va prendre aquest dilluns durant la reunió del Comitè Tècnic del pla, en què ja es va preveure que la situació es podia complicar de cara a finals de setmana per la combinació dels fenòmens de temperatures elevades i sequera acumulada.
Les comarques més afectades pel risc d’incendi forestal són 24, una d’elles, l’Alt Penedès.

En aquest context, es demana a la ciutadania anar amb molt de compte, evitant qualsevol situació de risc i alertar ràpidament al telèfon d’emergències 112 de Catalunya si es veu una columna de fum. Protecció Civil recorda també que cal extremar les precaucions en les activitats a l’entorn de zones forestals i evitar accions que puguin generar un incendi forestal, com llençar burilles des d’un vehicle encara que semblin apagades, deixar deixalles o qualsevol resta en entorn boscós o a prop, etc.

D’altra banda, amb l’avís de calor Protecció Civil de la Generalitat recomana a la ciutadania informar-se de com fer front a aquestes altes temperatures, evitar les activitats físiques intenses a les hores de més calor i beure molta aigua, encara que no tingueu set. També cal tenir especial cura de les persones més vulnerables a la calor (gent gran, nadons, malats crònics,…) i es recomana especialment visitar un cop al dia, en la mesura del possible, als familiars o veïns grans que viuen sols per assegurar-se que s’hidraten i segueixen els consells davant les temperatures elevades.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: