Dissabte, 4 de Desembre de 2021
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’Alt Penedès creix en ocupació turística aquest juliol, especialment en els hotels

La Diputació ha fet públiques a inicies d’aquest mes d’agost les dades de l’Enquesta Flaix d’Ocupació Turística, elaborada pel Laboratori de Turisme de la Diputació corresponents al mes de juliol.

D’aquestes dades es pot extreure que el mes de juliol ha estat positiu en general per els establiments turístics en les comarques de l’entorn de Barcelona. L’ocupació ha crescut de manera generalitzada a totes les comarques i en totes les tipologies d’allotjaments, hotels, turisme rural, càmpings i apartaments turístics.
En el cas de l’Alt Penedès, segons l’estudi és la comarca amb un creixement més gran pel que fa a l’ocupació hotelera, per sobre del 20% respecte l’any 2016. Passa del 51’67% al 72’75% i manté la tendència positiva en les dues quinzenes del mes de juliol. És de fet el territori amb el creixement més alt de les onze comarques que s’analitzen gairebé doblant el segon que seria el Vallès Oriental que creix un 11%.
Pel que fa als establiments de turisme rural, creixen també a nivell general, i en l’Alt Penedès tenen una lleugera evolució positiva, del 2,33%. Passa del 61’75% del 2016 al 64’08% d’aquest 2017. Si mirem per quinzenes però s’observa un comportament molt diferent de la primera a la segona meitat del mes de juliol. Els primers quinze dies el creixement és superior al 13%, mentre que en la segona quinzena hi ha una davallada propera al 9%. Una tendència que a la baixa que només segueix el Vallès Oriental mentre que la resta de territoris tendeixen al creixement tot el mes.
En el cas dels apartaments turístics i els càmping l’anàlisi es fa per marques turístiques, i per tant les dades de l’Alt Penedès estan dins de Costa Barcelona. En ambdós cassos les xifres son també de lleuger creixement.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: