Dijous, 25 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Juan de la Rubia ha ofert un magnífic concert a l’orgue de Santa Maria

Aquest dimecres l’orgue de Santa Maria de Vilafranca acollia un dels concerts del 37è Cicle “Els Orgues de Catalunya”, organitzat per l’Associació Catalana de l’Orgue i el Departament de Cultura.

L’acte el va presentar l’organista vilafranquí, Jonatan Carbó, donant pas a l’actuació de Juan de la Rubia, un dels intèrprets actuals més destacats. Natural de la Vall d’Uixó, de la Rubia ha actuat als principals escenaris d’Europa, així com a Amèrica  llatina i Àsia, amb una acollida excel·lent del públic i la crítica.

Poc abans de començar el concert ens explicava el privilegi que suposa per a ell el fet de poder tocar instruments que són peces de museu.

L’intèrpret és l’organista oficial de la Basílica de la Sagrada Família de Barcelona i aquest concert li permetia tocar per primera vegada l’orgue de Vilafranca.

Juan de la Rubia va oferir a Vilafranca un programa especialment pensat per a l’orgue de Santa Maria, d’estil romàntic-simfònic, amb la seva pròpia transcripció del cor inicial de la Passió segons Sant Mateu de Bach. Tot seguit un gruix central d’obres d’autors francesos dels segles XIX i XX i per cloure el recital, una improvisació sobre temes populars.

El concert comptava amb la projecció per al públic en una pantalla gegant  per poder veure l’actuació de l’intèrpret.

 

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: