Dijous, 25 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La Generalitat proposa annexionar la Beguda Alta a Masquefa

El municipi altpenedesenc de Sant Llorenç d’Hortons podria perdre part del seu territori, en benefici de la població de l’Anoia de Masquefa que podria créixer en habitants i extensió.

La Comissió de Delimitació Territorial de la Generalitat ha demanat als ajuntaments de Masquefa, Sant Esteve Sesrovires i Sant Llorenç d’Hortons que el nucli de la Beguda Alta s’annexioni a Masquefa. Recordem que el terme municipal de la Beguda pertany a tres municipis i tres comarques diferents i es gestiona amb la Mancomunitat de la Beguda Alta. La Beguda té prop de 900 habitants, repartits pràcticament a parts iguals entre Masquefa, Sant Llorenç d’Hortons i Sant Esteve Sesrovires, que és municipi del Baix Llobregat.

L’Ajuntament de Masquefa valora molt positivament la decisió de la Generalitat i creu que annexionar la Beguda a un dels municipis ja existents és una solució òptima. La Generalitat, té en compte que la Beguda Alta té una identitat pròpia i que els seus veïns volen ser un municipi independent. Primer, però, vol que el nucli deixi d’estar governat per tres municipis i s’integri a Masquefa i a partir d’aquí poder treballar en la creació d’un municipi propi si ho volen els begudencs.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: