Dilluns, 5 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Gamma Extra post vacances dels verds a la diada de Cal Figarot

Els Castellers de Vilafranca descarreguen a casa la seva 90a. Torre de 9 amb folre i manilles, deixant a més un bon assaig del 4 de 10 amb folre i manilles

Diada de bons castells i bona sintonia a plaça per celebrar el 32è. Aniversari del local social dels Castellers de Vilafranca, Cal Figarot. Repetint cartell de la temporada passada, amb la Joves Xiquets de Valls, que va tornar a fer un castell de 9 i els Castellers de la Vila de Gràcia que tornaven de vacances en bona forma amb castells de 8.

Els Castellers de Vilafranca tornaven de les mini vacances després de la darrera actuació a finals de juliol a Vilanova. La setmana de descans els ha anat bé ja que dissabte van mostrar bon castells, tot preparant-se pel que ha de venir. Van obrir la diada amb el 3 de 9 amb folre de molt bona execució, on cal anotar l’estrena d’un dels quarts i un canvi al pis de quints. Ben resolt, el vuitè de la temporada. En segona ronda, i tal com havien anunciat, atac a la torre de 9 amb folre i manilles, que van completar amb certa calma, només amb algun moment puntual de feina a l’encaix de manilles i quarts, ben resolt. La sisena de la temporada, i la que en fa 90 descarregades en el seu historial. Una torre que en aquesta diada només s’havia vist l’any 2011. I per completar la tripleta sens dubte el millor 4 de 9 amb folre, dels set completats aquest any. Un quatre amb bones mides durant tota l’execució i sense aquell remenat que tant amoïnava. Un bon preludi del castell de 10 amb un folre que ja es configura pensant en un pis més. Van tancar jornada amb bona notícia, el pilar de 7 amb folre on recuperaven l’aixecadora del pilar més descarregat de pes i que ha de pujar al de 8. Cinquè pilar de 7 de l’any i sobretot deixant enrere sensacions dolentes. Com ja s’havia anunciat,  un cop acabada l’actuació van fer una prova de 4 de 10 amb folre i manilles, un dels objectius per Sant Fèlix, que tot i no col·locar-se el pis de sisens un cop dalt, es va mostrar sòlid a nivell dels pisos baixos.

La Colla Joves Xiquets de Valls, que va demostrar estar a punt per un salt de qualitat, va obrir la seva  diada amb el 3 de 9 amb folre, el sisè de la temporada. Van seguir amb el  4 de 8 amb l’agulla. Cal dir però que l’enxaneta de l’agulla es va precipitar agafant-se de mans quan encara els segons estaven situats damunt la pinya. La colla però, el va donar per descarregat, per no alimentar polèmiques. Descartat el 5 de 8 per la tercera, la Joves va completar una molt bona torre de 8 amb folre que ja coneixen al detall. Van tancar amb el seu quart pilar de 7 amb folre de l’any.

Els Castellers de la Vila de Gràcia van marxar de plaça amb bona cara i plens de confiança per la seva Festa Major. En la seva tornada de vacances van signar la repetició de la seva millor diada feta al juny al Vendrell. Van obrir diada amb el 3 de 8. Van seguir amb la Torre de 8 amb folre que aquest any només havien fet una vegada. Els de Gràcia van completar l’actuació amb un bon 4 de 8, que dissabte vinent es el primer candidat a pujar un pis més.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: