Diumenge, 1 d'octubre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Donar resposta al Síndic de Greuges de Catalunya

Els veïns de l’Espirall que reclamen el Centre Cívic demanen a l’equip de govern que doni resposta al Síndic de Greuges

Els veïns i veïnes del barri de l’Espirall que reclamen el Centre Cívic han explicat que el Síndic de Greuges de Catalunya ha reclamat per segona vegada a l’ajuntament de Vilafranca un informe amb la documentació i el seguiment de la Llei de Barris. L’informe es reclama a petició dels veïns que demanen el Centre Cívic tal com estava projectat en el marc de la llei de barris. Els veïns diuen que, com que l’ajuntament no ha respost la demanda d’informació del Síndic de Greuges, aquest ara li ha demanat per segona vegada, però reclamant-la “de manera urgent” i recordant-li que té “el deure de facilitar-la”.

La Plataforma Gent del Barri de l’Espirall va entregar el passat 4 de juliol 900 signatures de persones que donen suport a la demanda de construcció del Centre Cívic que en el seu dia es va prometre. En el mateix moment d’entregar i registrar les signatures, es va demanar una reunió amb l’alcalde per parlar d’aquesta qüestió però la trobada no s’ha produït.

Segons els veïns, el govern “menysprea així la força i la representativitat que suposa la demanda col·lectiva que han plantejat amb la seva signatura quasi un miler de persones”.

Els veïns també han volgut respondre les declaracions del primer tinent d’alcalde on qualificava de “faraònic” el projecte d’equipament del Centre Cívic en un moment en el que hi ha altres prioritats socials.

Recordem que el govern planteja fer reformes a les dependències actuals de l’associació de Veïns de l’Espirall per adequar-lo com a Centre Cívic, i dedica una part important dels recursos a l’equipament per a joves de la Pelegrina.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: