Dilluns, 26 de Setembre de 2022
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El dia 16 acaba el termini d’admissió d’originals per al I Premi Anna Maria de Saavedra

L’objectiu d’aquesta convocatòria de La Cultural llibreria i Edicions i Propostes Culturals Andana és seleccionar la millor proposta literària presentada per un autor inèdit resident a l’Alt Penedès.

El dimecres 16 d’agost, a les 20,30 hores, finalitza el termini de presentació d’originals per participar a la primera convocatòria del Premi Anna Maria de Saavedra, organitzat per La Cultural llibreria i Edicions i Propostes Culturals Andana amb l’objectiu d’ajudar als escriptors residents a l’Alt Penedès a publicar i distribuir la seva primera obra literària ja sigui de narrativa, teatre o poesia.

A la convocatòria, que té el suport de l’Ajuntament de Vilafranca i del Consell Comarcal de l’Alt Penedès, hi poden participar tots els autors i autores residents a la comarca de l’Alt Penedès sense límit d’edat, tota vegada que el requisit bàsic per presentar-se és no haver publicat mai cap treball de creació literària per a adults en solitari.

Les obres presentades poden abastar tots els àmbits de la creació literària,  novel·la, recull de contes, teatre, dietari, memòries, assaig, poema o recull de poemes, adreçats a lectors adults. Queden excloses, per tant, les obres de creació literària adreçades al públic infantil o juvenil, així com les obres de caire acadèmic o científic. Les obres en prosa poden tenir una extensió màxima de 48.000 paraules. Els poemes o recull de poemes poden tenir una extensió màxima de 1.800 versos.

Els originals s’han d’adreçar, per correu, missatger o lliurar en mà, a La Cultural Llibreria. En qualsevol cas, han de portar, ben visibles a la portada, el títol de l’obra i un pseudònim o lema i han d’anar acompanyats d’una plica tancada, a l’exterior de la qual hi ha de constar el mateix pseudònim o lema que el de l’obra que acompanya i, a l’interior, les dades de l’autor o autor. El veredicte es farà públic el dia 2 d’octubre per tal de fer possible l’edició d’un mínim de 500 exemplars de l’obra guanyadora i la seva distribució a les llibreries durant la campanya de Nadal.

La convocatòria pren el nom i reivindica la figura de la poetessa i traductora vilafranquina Anna Maria de Saavedra Macià (1905-2001), una autora que en vida no va reeixir a veure publicada la seva obra en forma de llibre, i per això mateix s’adreça a tots aquells autors residents a l’Alt Penedès que es deleixen per publicar i ser llegits, però no troben els canals adequats per fer-ho en uns temps en els quals les polítiques editorials venen marcades per la rendibilitat immediata i la manca de risc. En aquest sentit, el jurat del I Premi Anna Maria de Saavedra no es fixarà tant en l’edat de l’autor o en el gènere dels originals presentats com en la qualitat literària de la proposta a l’hora der fer l’elecció.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: