Dimarts, 3 d'octubre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El Concurs de Castells 2018 penalitzarà els castells carregats

La taula de puntuacions del Concurs de Castells del 2018 només valorarà un castell carregat, amb l’objectiu de millorar la seguretat de les colles.

La Comissió assessora del Concurs de Castells de Tarragona ha acordat realitzar canvis destacats en la pròxima edició del Concurs, que el pròxim 2018 celebrarà la seva XXVII edició. A partir de l’1 de setembre de 2017, i fins el 31 d’agost de 2018, el Concurs valorarà només un castell carregat en una actuació castellera, independentment del resultat final. La mesura s’aplicarà durant les tres jornades de l’esdeveniment, així com en aquelles diades de temporada que siguin clau per a accedir al Concurs. La iniciativa s’ha acordat fent una clara aposta per la seguretat en els castells, donant més valor als castells descarregats. Així doncs, s’aplicarà durant els dies de Concurs i  també ho farà en el rànquing classificatori, que manté la fórmula tradicional per accedir a les tres jornades del concurs, es valoraran les tres millors estructures de les cinc millors actuacions.

La segona novetat destacada del XXVII Concurs de Castells té a veure amb la taula de puntuacions. Aquest 2018 s’inclouran tres construccions inèdites en el sistema de valoració, com són el 9 de 9 amb folre, la Torre de 10 amb folre, manilles i puntals, així com el 4 de 10 sense manilles. En el cas del 9 de 9 amb folre (que juntament amb el 4 de 10 sense manilles torna a la taula després de ser-hi per últim cop el 2014), ha estat una petició de la Colla Jove Xiquets de Tarragona. La Torre de 10 amb folre, manilles i puntals i el 4 de 10 sense manilles han estat incorporats per decisió de la Comissió del Concurs de Castells.

A banda de la integració dels tres castells prèviament esmentats, també hi ha un canvi en la valoració de les estructures del subgrup 1 del grup 7. En aquesta nova taula, els castells sense folre (4 de 9 i Torre de 8) tindran més valoració que els castells de 10 amb folre i manilles (3 i 4 de 10).

Aquí podeu seguir la taula de puntuacions actualitzada del Concurs de Castells 2018.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: