Dimecres, 29 de Març de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Les cases de turisme rural de l’Alt Penedès estant tenint un bon estiu

Entre les moltes opcions que hi ha per anar de vacances, les cases de turisme rural són una opció que cada cop te més demanda. Al Penedès, són també una alternativa que complementa l’oferta turística.

I una opció què, segons ens comenten algunes cases associades a Masies del Penedès, està funcionant força bé aquest estiu.
Cal Cols, a Sant Pau d’Ordal, viu el seu primer estiu i de moment amb molt bones sensacions. Van obrir per Sant Joan, i des de les hores estant tenint una bona ocupació, com explica el seu propietari, Xavi Cols.
Cols comenta que el mes d’agost les reserves son per setmanes senceres o 10 dies, en els mesos anterior per caps de setmana i de cara al setembre també més de cap de setmana. Valora però, que per ser els seus primers mesos de funcionament estan satisfets.
En el seu cas el perfil de clients és familiar, i de manera molt majoritària estrangers. Un turisme tranquil que busca al mateix temps la proximitat a Barcelona i Sitges, per exemple.
La percepció de Cols és que la gent que aposta per una casa de turisme rural busca un punt d’aïllament, però al mateix temps també poder tenir la proximitat de ciutats com Barcelona. És una aposta diferent a la que es fa quan es va a un hotel.
El cas de Ca l’Ernestina, a Sant Pere Molanta, és diferent. Està oferint els seus serveis com casa rural des de finals de 1999, també en el marc de l’Associació Masies del Penedès. Maria Amparo Cacha dirigeix la casa amb el seu marit, i comenta que aquest estiu està sent com la majoria, amb una ocupació d’entre el 80 i el 85%.
La majoria dels usuaris de Ca l’Ernestina són famílies, tant els qui venen de l’estranger com els del país. Tenen però, molt de públic francès.
Fent un balanç dels anys que porten oferint la seva casa, considera que és positiu, i que també fora de temporada d’estiu tenen una clientela que busca opcions de turisme rural.
Any a any, les cases de turisme rural al Penedès s’han anat confirmant com una proposta turística que atreu cada cop més visitants que tenen la comarca com a lloc d’estada per descansar uns dies, o com a base d’operacions per acostar-se a altres llocs d’interès propers, tot gaudint del paisatge de vinyes i tranquil·litat que els oferiex el Penedès.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: