Dissabte, 23 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Canvis en la normativa del Concurs de Castells de Tarragona

Els Castellers de Vilafranca i els Xicots valoren els canvis de normativa del Concurs de Tarragona.

La Comissió assessora del Concurs de Castells de Tarragona ha acordat realitzar canvis destacats per la 37ena edició del Concurs que se celebrarà l’any 2018. A partir de l’1 de setembre i fins el 31 d’agost de 2018, el Concurs valorarà tots els castells descarregats, però només un castell carregat en una actuació castellera, independentment del resultat final. La mesura s’aplicarà durant aquelles diades de temporada que siguin clau per a accedir al Concurs i també en el transcurs de les tres jornades del concurs. La iniciativa s’ha acordat fent una clara aposta per la seguretat en els castells, donant més valor als castells descarregats.

El cap de colla dels Castellers de Vilafranca, Toni Bach, remarca que és important apostar pels castells descarregats.

Per la seva banda el cap de colla dels Xicots de Vilafranca, Gabi Cot, diu que no queda clar que la nova normativa canviï la manera de fer de les colles.

Una altra novetat es troba en la puntuació dels castells. El  2018 s’inclouran tres construccions inèdites, com són el 9 de 9 amb folre, la Torre de 10 amb folre, manilles i puntals, així com el 4 de 10 sense manilles. En el cas del 9 de 9 amb folre, ha estat una petició de la Colla Jove Xiquets de Tarragona.

La Torre de 10 amb folre, manilles i puntals i el 4 de 10 sense manilles han estat incorporats per decisió de la Comissió del Concurs de Castells.

A banda d’aquesta incorporació cal destacat també que els castells sense folre tindran més valoració que els castells de 10 amb folre i manilles.

El cap de colla dels Castellers de Vilafranca apunta que no s’acaba d’entendre algun canvi en aquestes puntuacions.

Per part dels Xicots, accepten la normativa, donat que es tracta d’un concurs.

En resum, el 9 de 9 amb folre val més punts que el 4 de 10 amb folre i manilles. El castell amb la màxima puntuació és el 4 de 10 sense manilles que té una puntuació de 4.260 punts descarregat. I la Torre de 8 sense folre puntua menys que el 9 de 9 amb folre.

Nova puntuació del Concurs de Tarragona

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: