Dimarts, 3 d'octubre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La Biblioteca Torras i Bages presenta el setè punt de llibre amb motiu del seu aniversari

La Biblioteca Torras i Bages enguany fa 83 anys i, com ja és habitual des de fa 7 anys, ha editat un punt de llibre amb una imatge relacionada amb Vilafranca o la comarca.

S’ha comptat amb la col·laboració d’un fotògraf o il·lustrador del territori.  Cada punt de llibre que s’ha fet està relacionat amb un llibre de la col·lecció local de la biblioteca i enguany està dedicat a un exemplar sobre geologia del Gran Penedès, editat pel Servei del Mapa Geològic de la Mancomunitat de Catalunya. Enguany s’ha escollit com a artista a la fotògrafa Maria Rosa Ferré que ha cedit 3 fotografies de vinyes de l’Alt Penedès que són les que conformen el punt de llibre d’aquesta 7a edició.

 

La fotògrafa Maria Rosa Ferré és nascuda a Vilafranca del Penedès, va treballar 40 anys al món financer i això va alentir una mica la seva passió, però a partir del 2011 i quan ja no va tenir obligacions laborals, s’hi va poder dedicar intensament. Ha guanyat diversos premis de fotografia arreu dels països catalans i ha participat en projectes culturals de tota mena, sempre aportant el punt de vista del seu objectiu, delicat i precís.

 

Tal com comentava la Mireia Domínguez, han fet una tirada de 1000 exemplars d’aquest punt que es donaran gratuïtament a tots els usuaris de la biblioteca a partir d’aquest dimecres 16 d’agost.

 

Anteriorment han fet possible la creació del punt de llibre fotògrafs i artistes penedesencs com són: l’Eva Garcés, Punts d’Apunt, Núria Tomàs, Anna Mongay, Pep Camps i Pere Casanovas amb Nexes i Poètics o Dolors Rovira.

L’edició del punt de llibre és una manera de difondre el fons local i de tenir un projecte col·laboratiu amb fotògrafs i il·lustradors del Penedès.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: