Dimarts, 23 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La Barraca de la Festa Major omplirà el centre de Vilafranca

Entre d’altres la Penjada d’Estelades, que enguany és la 21a edició, i
La Barraca a la plaça de l’Oli apostant per més activitats de tarda.

La Barraca de la Festa Major de Vilafranca és un col·lectiu sense ànim de lucre que treballa per l’autogestió, la cultura popular i la potenciació del teixit associatiu de la vila.

Pel que fa a aquest dissabte a la plaça Jaume I, continuaran amb el format ja encetat l’any passat, amb la integració dins dels actes del ja tradicional Taller d’estampació de mocadors, organitzat pel Casal Popular de Vilafranca, on a partir de les 5 de la tarda, canalla i no tant canalla

podran decorar el seu mocador de la Festa Major.

Pel que fa a la col·laboració amb la colla dels Xicots de Vilafranca, enguany hi haurà una actuació castellera amb tres colles més, els Picapolls de la Gavarresa, els Bous de La Bisbal i els Vailets de Gelida. L’actuació

començarà a les 6 de la tarda.

Una de les altres novetats de format que tindran aquest any a la Penjada d’Estelades, és l’avançament de l’horari de concerts, on després dels Goigs hi haurà una tarda a ritme de rap per començar a escalfar motors amb els Rata & the Whiteys, vinguts del Garraf, amb hip hop i funky de tota la vida. Tot seguit, els acompanyarà l’artista internacional Sara Hebe vinguda des d’Argentina amb el fil conductor del rap, però també punk rock, reggae o dancehall. A mitjanit, amb la plaça a les fosques, es penjaran les ja tradicionals estelades als dos campanars de la Basílica de Santa Maria, reivindicant aquesta tradició de ja fa més de vint anys.

A continuació l’escenari dels concerts comptarà amb dos dels plats forts de la jornada. Primer els Smoking Souls, vinguts des de Pego. Amb el seu nou àlbum “Cendra i or”.

Tot seguit, pujaran a l’escenari Lágrimas de Sangre, grup revelació de l’esfera musical en els últims anys, vinguts des del Barcelonés.

Per tancar la nit, els Kimberly i Clark portaran els hits de l’electrònica que punxen.

Pel que fa a La Barraca de la plaça de l’Oli, s’ha optat per una programació més diürna, ja que la cultura no només és l’esfera musical.

Inauguraren La Barraca el dilluns 28 d’agost a dos quarts de 7 de la tarda, on hi haurà berenar pa a tothom que s’hi acosti. Paral·lelament, Sidraleiro i Bruno Valls, oferiran un show i taller de circ enfocat a infants i famílies. A la plaça hi haurà material de circ i malabars a lliure disposició per

als qui vulguin atrevir-se a endinsar-se en aquest món.

Després del Pregó, es farà el Sopar Popular, a càrrec de la Coordinadora Antirepresvia del Penedès. El preu dels tiquets serà de 10 euros que aniran a finançar la Coordinadora. Els tiquets es poden adquirir a l’Ateneu Popular X, a El Vermut d’en Cisco i al Bilwi.

A les 11 de la nit tindrà lloc l’únic concert que es farà a La Barraca, apostant per grups de la comarca i voltants, amb la finalitat de poder donar un espai per poder tocar i oferir la seva música en un espai autogestionat i

de col·laboració. Aquest concert anirà a càrrec de de Chop Suey, de  St. Llorenç d’Hortons, Victòria que és un grup de rock conscient que ha emergit recentment al Penedès i Brigada Moreneta de Vilanova.

El 29 d’agost, un esdeveniment típic de la Festa Major, La Barraca obre el matí per oferir esmorzar a la gent dels balls i engegar així amb la prèvia al tret de sortida de la festa.

Després de La Tronada, la barra de La Barraca serà oberta per fer-hi el vermut i esperar tant el pas dels balls com l’hora de dinar.

A dos quarts de 7, de la mà de la jove companyia d’espectacles afincada a Vilafranca, “Acrobatistes”, hi haurà un espectacle de teles acrobàtiques inèdit, dissenyat especialment per aquesta actuació.

Seguint amb la tònica de la tarda, després del show d’Acrobatistes, La Barraca enguany és un dels espais més en els quals s’hi realitzarà un dels molts espectacles de carrer que omplen cada 29 d’agost el centre de

la ciutat.

Ja el 30 d’agost, a dos quarts de 8 aterra a la vila des de Cádiz l’explosiu show de F.R.A.C, Fundación de Raperos Atípicos de Cádiz.

Després de l’entrada de Sant Fèlix, els selectors del Kingston ompliran la plaça de música jamaicana en el marc de la presentació de la segona edició de les jornades culturals Kingston Hits the Town, projecte que

surt de la mútua inquietud del Col·Mu i High Fyah Risk d’enfortir l’escena musical a Vilafranca, posant especial interès en la cultura de carrer.

El 31 d’agost La Barraca obrirà tota la tarda i vespre fins el tancament del sant. Hi haurà la barra en funcionament i música d’ambient.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: