Dijous, 28 de març de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els Xicots de Vilafranca han recuperat la memòria del Firal

Les escenificacions d’època i la mostra de bestiar centren les activitats d’aquesta fira.

El dissabte al matí va tenir lloc a la plaça Milà i Fontanals, en motiu de la Festa del Firal, l’escenificació del mercat de bestiari d’època, enguany emmarcada a l’any 1935, aprofitant que els Xicots celebren el seu 35è aniversari. Com en anys anteriors, la plaça ha comptat amb la seva ambientació de corrals amb animals, una mostra d’oficis artesanals i la recreació de una antiga taverna, la del Cal Noi Noi.

Una trentena d’actors i extres, membres de la colla, es van encarregar de dur a terme aquestes escenificacions. Es consolida així aquesta activitat festiva i cultural a la capital de l’Alt Penedès, una Festa del Firal que any rere any evoluciona per millorar les seves activitats i que mostra un cop més el compromís de la colla castellera amb la promoció de l’activitat social vilafranquina.

Un dels visitants era el Jordi Gallego, que havia viscut al carrer Montserrat i havia visitat el mercat antigament.

Aprofitant que els Xicots estan de celebració pels seus trenta-cinc anys, durant la mostra es va posar a la venda un vi commemoratiu del 35è i de la pròpia fira, embotellat expressament per aquesta ocasió.

Aquesta setmana i desprès d’una parada per vacances, els Xicots tornen a la feina amb un objectiu clar: tornar a portar el seus millors castells a la diada de Martirs Street. La colla va més enllà del factor casteller i participa en la organització de tota la festivitat, que aquest any recupera la presència dels Castellers de Barcelona.

Amb aquest motiu, i amb previsió de fer grans castells, els Xicots de Vilafranca fa una crida a castellers i aficionats a participar en els assajos que faran avui, dimecres i divendres.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: