Diumenge, 1 d'octubre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La XI Cursa Solidària País del Cava vol batre rècords per la Marató de TV3

La Confraria del Cava, ha presentat l’onzena edició de la Cursa Solidària País del Cava, que es disputarà el diumenge 29 d’octubre. Els diners, com cada any, es destinen a la Marató de TV3.

La Confraria del Cava, ha presentat l’onzena edició de la Cursa Solidària País del Cava, que es disputarà el diumenge 29 d’octubre. Com ja s’ha fet durant la darrera dècada, la cursa enllaçarà Vilafranca i Sant Sadurní amb un únic objectiu: recollir fons per la Marató de TV3 que aquest any estarà destinada a les malalties infeccioses.
Aquest tipus de mals són les responsables de la mort d’1 de cada 3 persones al món, i per això el president de la Confraria del Cava, Antoni de la Rosa i Torelló, ha demanat la implicació del màxim de persones possible, per mirar de superar la recaptació de l’any passat, en què es van recollir 14.010 euros. Durant els darrers 10 anys la mitjana de participació en la Cursa Solidària País del Cava ha estat d’unes 1.500 persones, i s’han aconseguit recaptar més de 106.000 euros per la Fundació de la Marató de TV3. De la Rosa espera, amb l’edició d’enguany, arribar als 120.000 euros.
Enguany es compta també amb el suport de CaixaBank, i la seva obra social, donant recolzament a la cursa País del Cava.
El tret de sortida es donarà el 29 d’octubre a les 10 del matí a la rambla Sant Francesc de Vilafranca, i recorrerà els 13,4 quilòmetres que separen la Capital del vi i la Capital del Cava. Per fomentar la participació familiar en la iniciativa, es manté la possibilitat de participar corrent o caminant, amb un límit màxim de 3 hores per completar el recorregut.
El director tècnic de la cursa, Paco Osuna, remarcava que és una activitat assequible i a l’abats de tothom.
La cursa passarà pels municipis d’Avinyonet, La Granada i Subirats, que des de fa anys s’impliquen en la iniciativa. Es manté el servei de bus que traslladarà gratuïtament els corredors que es vulguin desplaçar des de Sant Sadurní fins a Vilafranca, per prendre part en la sortida, com els que vulguin tornar a la capital penedesenca un cop finalitzada l’activitat. També hi haurà els habituals serveis de dutxa i vestidors, que s’instal·laran a la zona esportiva de Sant Sadurní.
Com l’any passat, inscriure’s a la Cursa Solidària País del Cava té un cost de 10 euros, que s’entregaran íntegrament a la Fundació de la Marató de TV3. Les inscripcions ja estan obertes i es poden fer a la pàgina web www.runedia.com.
La XI Cursa Solidària País del Cava també inclourà el Memorial Pitu Cols, membre destacat de la Confraria del Cava durant 24 anys que va morir fa quatre anys. Aquest premi guardonarà el participant més jove i el més veterà de la cursa. També es mantenen enguany els diferents premis que els Ajuntaments d’Avinyonet i Subirats lliuraran als millors de la carrera.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: