Dijous, 28 de març de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Vilafranca recorda Celina Guijo amb un acte emotiu i carregat de contingut

Aquest dimarts al vespre, una sala d’actes de l’Escorxador totalment plena acollia un acte dedicat a recordar-la i homenatjar-la.

El passat mes de maig va morir als 68 anys la Celina Guijo, qui va ser regidora de l’Ajuntament de Vilafranca entre els anys 1987 i 2003 formant part de diversos governs del PSC i una persona molt vinculada a la vida associativa, veïnal i sindical de la vila.

Aquest dimarts al vespre, una sala d’actes de l’Escorxador totalment plena acollia un acte dedicat a recordar-la i homenatjar-la. L’acte, conduït pel periodista Josep M. Soler, amb el fil biogràfic elaborat per l’historiador Daniel Sancho, va reunir familiars, amics, companys i coneguts de Guijo tot recordant la seva acció política i pública, marcada sempre per la proximitat.

Des del partit dels socialistes, Francisco Romero destacava que Guijo va tocar pràcticament totes les àrees de la política municipal i va contribuir a la consolidació dels serveis públics i a la construcció d’una Vilafranca moderna.

Diverses persones com Justa Jiménez, Joan Anton Ventura, Josep Maria Tobella, Roberto Labandera, Anna Gual o Joan Aguado van intervenir durant l’acte recordant les diferents facetes de Guijo en l’àmbit sindical, a les associacions de veïns, com a militant del PSC i en la seva feina durant 16 anys com a regidora a l’ajuntament.

Una altra de les persones que hi va intervenir va ser l’Armand Beneyto, company de Guijo a l’Associació de Veïns de Les Clotes. Beneyto, que la coneixia des de petita, va explicar algunes anècdotes.

L’acte va comptar amb la col·laboració de Fusió Musical N.L, que va oferir diverses cançons en directe.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: