Dimecres, 29 de Març de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Vilafranca, primer destí enoturístic de Catalunya en usar senyalització turística intel·ligent

Aquest matí s’ha presentat la nova senyalització turística intel·ligent del nucli històric de Vilafranca, que aprofita els senyals i indicadors turístics ja existents per ubicar-hi aquests dispositius

La presentació ha anat a càrrec de l’Alcalde, Pere Regull, de la regidora de Promoció Turística, M. Dolors Rius, i del gerent de Sismotur, l’empresa contractada per a l’aplicació de la senyalització intel·ligent, Augusto Ramos.
Rius ha explicat que s’han fet diverses accions, com homogeneïtzar la senyalització turística del nucli històric de la ciutat, i amb codi QR per accedir a una informació més detallada a través del mòbil. En total s’han instal·lat 45 senyals en edificis històrics i patrimonials. També, s’han instal·lat 70 senyals adossats a terra, indicatives del recorregut de les rutes Modernista i Medieval.
I finalment, i com a element emblemàtic de la nova senyalització, s’ha aprofitat la infraestructura de senyalització turística existent per a la instal·lació de beacons, que permet adaptar la instal·lació a la senyalització intel·ligent. Els beacons s’han instal·lat en 18 pals de senyalització turística del nucli històric i en la senyalització de la Casa de la Festa Major i dels claustres dels Trinitaris i de Sant Francesc.
M. Dolors Rius ha explicat que el projecte d’aquesta nova senyalització es va presentar a la Diputació en la convocatòria de subvencions de 2016 i que ha estat subvencionat amb 34.000 euros, és a dir, 2/3 parts del cost total.
La regidora ha destacat que Vilafranca és la primera destinació turística a Catalunya que aplica la tecnologia inventrip.
S’ha bolcat tota la informació turística en aquesta plataforma, i a la pràctica serà com tenir l’Oficina de Turisme al mòbil. Només cal descarregar-se l’aplicatiu. La tecnologia no consumeix dades perquè el mòbil es connecta a través de bluetooth.
Augusto Ramos, gerent de Sismotur, ha explicat que els beacons són una nova tecnologia que desenvolupa el concepte d’Internet de les coses, i permet acostar-se al turista digital.
L’aplicació també dóna visibilitat a tot el sector turístic com ara restaurants, allotjament, serveis turístics, establiments comercials, i propostes a l’entorn de Vilafranca.
Per la seva banda, Pere Regull ha afirmat és una aposta per continuar atraient turisme de qualitat
Vilafranca se suma a altres destinacions que ja disposen de senyalització turística intel·ligent connectada amb inventrip, com la Ruta del Vi Ribera del Duero, Sanxenxo, Eivissa, o Cambados. A Catalunya, només Santa Susanna, a la costa del Maresme, la posa en marxa la setmana vinent.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: