Dimarts, 19 de Gener de 2021
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El Vijazz estudia la possibilitat de crear un nou espai de concerts i maridatges

Ja es coneixen les xifres de l’11a edició del Banc Sabadell Vijazz Penedès. El Festival va tancar amb un augment considerable pel que fa a visitants i vendes.

Més de 55.000 persones han gaudit del festival i de les seves activitats, 5.000 més que l’any passat. Pel que fa a les vendes, els tiquets degustació venuts han augmentat en un 8% respecte l’any anterior i els visitants valoren la bona qualitat dels productes oferts pels cellers participants. Tampoc s’han quedat enrere els bons resultats dels maridatges: s’han venut més de 1.800 places, han incrementat en un 50% els participants i, el primer dia de festival, s’havien exhaurit pràcticament la meitat de les places pels 26 tastos. Des de l’Acadèmia Tastavins defineixen aquesta onzena edició de “genial”.

La proposta musical de Pere Pons, director artístic del festival, ha tingut molt bona acceptació de públic i crítiques. La plaça Jaume I, on han tingut lloc els concerts gratuïts dels quatre caps de cartell (Dianne Reeves, Jazz – The Story, Christian Scott  i The JB’s James Brown Original Band), ha estat plena de gom a gom durant els concerts. La zona de cadires ha arribat a l’aforament complet a l’inici de cada concert i la resta de públic ha envoltat de peu la plaça.

Aquest any s’ha celebrat per segon any consecutiu el cicle de concerts solidaris ‘Elles i el jazz’ al claustre de Sant Francesc, on han actuat Joan Chamorro i Andrea Motis, Violetta Curry i Mayte Alguacil. Les entrades pel concert de Joan Chamorro i Andrea Motis es van esgotar abans de començar el festival. Segons Pere Pons, la seva filosofia no és omplir la plaça de gent sinó que la gent que vingui s’hi quedi i vulgui repetir. Per tant, el Vijazz era per a ell tot un repte.

Des de l’Ajuntament de Vilafranca, l’alcalde Pere Regull també feia un bon balanç de l’edició d’aquest 2017.

De cara a l’edició de l’any vinent, els Tastavins ja han avançat que s’està estudiant la possibilitat de crear un nou espai de concerts i maridatges al centre de la vila a més de comptar amb la participació d’estudiants de jazz d’escoles de la Vegueria. També han anunciat les dates del Vijazz 2018, seran el 6, 7 i 8 de juliol.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: