Dijous, 18 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Verds, Vella i Minyons cedeixen els drets d’imatge a la CCCC i donen per tancada la polèmica

Les tres colles han explicat que el Registre de la Propietat Intel·lectual del Departament de Cultura de la Generalitat els ha confirmat que els castells no generen drets de propietat.

Les tres colles han comparegut aquest divendres en roda de premsa a Sitges per fer pública la cessió dels drets d’imatge a la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya i presentar un document sobre la impossibilitat de cedir la propietat intel·lectual per una activitat que no en genera
La cessió dels drets sobre la propietat intel·lectual era un dels esculls imprescindibles que exigia la gerència de la Coordinadora per a la cessió de drets d’imatge.
La cessió dels drets d’imatge dels Castellers de Vilafranca, de la Colla Vella Xiquets de Valls i Minyons de Terrassa a la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya s’ha prolongat fins aquest divendres després que l’entitat que aplega totes les colles del país hagués reclamat com a condició indispensable la cessió, també, de la propietat intel·lectual.
El Registre de la Propietat Intel·lectual del Departament de Cultura de la Generalitat assegura que els castells no tenen drets de propietat intel·lectual, tal com han mantingut les tres colles en els últims mesos. Així mateix, el Registre de la Propietat Intel·lectual considera necessari que els castellers i castelleres cedeixin també els seus drets d’imatge, una tesi defensada des del passat mes de març a l’Assemblea de Mollet per la Colla Vella dels Xiquets de Valls i que, en aquests moments, també accepta la CCCC, tot i negar-la inicialment.
Les tres colles fan avinent la impossibilitat de cedir la propietat intel·lectual de les exhibicions castelleres perquè no en generen. En canvi, sí que en genera una fotografia d’un castell, una pintura o una emissió perquè hi ha l’enquadrament d’un autor al darrere.
Aquest ha estat el principal escull, les últimes setmanes, perquè es fes efectiva la cessió dels drets d’imatge a la Coordinadora perquè els gestionés de forma col·lectiva, i els facilités a la Xarxa de Televisions Locals i a la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: