Dissabte, 1 d'Abril de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Suport a la moció de Bosc Verd i 16 veïns per aturar la incineració de residus a Uniland

L’Ajuntament de Vilafranca dona suport, per unanimitat, a la moció de Bosc Verd i veïns del Penedès per aturar la incineració de residus a Uniland.

La moció no estava prevista a l’ordre del dia però va ser presentada pels grups de la CUP, ERC i VeC i entrada per via d’urgència i va acabar sent aprovada per unanimitat. L’alcalde va justificar la urgència en tenir coneixement d’un recent anunci de revisió de l’activitat de la incineració a la cimentera per part del Departament de Territori de la Generalitat, amb data de l’11 de juliol.

En nom del col·lectiu Bosc Verd i els 16 veïns i veïnes que han treballat per aturar la incineració de residus a la cimentera Uniland dels Monjos va intervenir en el transcurs del ple Núria Pérez.

El darrer ple municipal abans de les vacances va comptar amb una altra intervenció externa. En aquest cas va ser M. Antònia Ripoll l’encarregada de donar veu a les persones amb diversitat funcional i les seves famílies en relació a una moció de Vilafranca en Comú per millorar l’atenció municipal a aquest col·lectiu, que es xifra en unes 4.000 persones a la vila.

La moció va ser aprovada per unanimitat després de contemplar que les mesures que proposava, en la línia d’ampliar les actuacions municipals per millorar la qualitat de vida d’aquestes persones, es plantejarien un cop les famílies es tornin a reunir amb el regidor de Benestar Social. Zaballa havia mantingut una reunió amb aquestes famílies al juny i sostenia, d’una banda, que l’ajuntament ja compta amb mecanismes d’atenció a les persones amb diversitat funcional així com una comissió municipal i, de l’altra, que les famílies no li havien plantejat un retorn de la reunió.

Una altra moció de VeC, en aquest cas sobre inversions de la Generalitat no assignades, entre altres temes, per manca de disponibilitat pressupostària, demanava que es vetllés per fer arribar a Vilafranca els recursos que s’hi havien previst. Després de diversos matisos per part de la resta de grups, la moció va ser aprovada per unanimitat.

Dues mocions d’ERC es van aprovar també per una unanimitat. De resultes de la primera, l’Ajuntament de Vilafranca s’adhereix al projecte No puc esperar per facilitar el dia a dia de persones que pateixen malalties inflamatòries intestinals o que han hagut de ser operades de càncer de recte. Bàsicament es tracta de posar lavabos públics i de locals de concurrència pública com botigues o restaurants a disposició d’aquestes persones, que van identificades amb un carnet. La regidora de Salut Anna Doblas va demanar a ERC poder encapçalar la moció i va explicar que el Servei de Salut ja hi està treballant i que l’Hospital Comarcal de l’Alt Penedès serà punt d’expedició de carnets. També va anunciar que els Administradors de la Festa Major de Vilafranca col·laboraran amb la campanya.

La segona moció del grup municipal d’ERC anava a encaminada a pensar un carnet jove municipal per a persones d’entre 14 i 29 anys. Tots els grups es van manifestar a favor i el regidor de Joventut Miquel Medialdea es va comprometre a treballar en aquesta idea per reprendre el tema en sis mesos amb la voluntat de fer-lo realitat.

En canvi, hi va haver dues mocions que van ser rebutjades. Una de la CUP en contra del projecte Hard Rock Entertainment, que només va obtenir els suports dels regidors de la CUP i Vilafranca en Comú, l’abstenció del PP i ERC i els vots en contra de PdCAT i PSC. I una del PP que demanava no donar suport al referèndum de l’1 d’octubre i que Vilafranca sortís de l’Associació de Municipis per la Independència. Només el PP hi va votar a favor, el PSC no va intervenir en la votació i la resta de grups van votar-hi en contra.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: