Dijous, 25 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

S’ha presentat l’obra guanyadora del V Concurs de Composició M. Dolors Calvet

L’obra guanyadora del cinquè concurs de composició M. Dolors Calvet posa a prova la coordinació dels estudiants amb la manipulació directa de les cordes del piano.

El compositor canari Ernesto Mateo va ser el guanyador de la cinquena edició del concurs de composició musical per a piano M. Dolors Calvet. La seva obra, sis petits preludis, va ser estrenada aquest dissabte a l’auditori del Vinseum amb la interpretació que en van fer alumnes de grau mig de piano de l’escola municipal de música M. Dolors Calvet.

L’obra va posar a prova la coordinació de les intèrprets ja que una de les seves particularitats és que s’hi treballen diverses tècniques de manipulació directa de les cordes del piano, com el pizzicato, els harmònics o el glissando.

La Júlia Alsina i l’Elisabeth Romeu van ser les encarregades d’interpretar les peces.

L’acte servia també per a presentar la sisena edició del concurs, promogut pel Vinseum, l’Ajuntament de Vilafranca i els descendents de la compositora i pedagoga vilafranquina Maria Dolors Calvet.

El certamen premia les composicions adreçades a estudiants de grau mig de piano i, com explica el regidor de Cultura de l’Ajuntament de Vilafranca Raimon Gusi, arriba a compositors de tot l’estat.

El premi té una dotació econòmica i l’edició i publicació de l’obra a càrrec de l’editorial Dinsic. D’aquesta manera, les peces arriben a tots els conservatoris de l’estat.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: