Dimarts, 23 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El referèndum centra el debat al ple de juliol de l’Ajuntament de Sant Sadurní

Aquest dimarts es va celebrar el ple corporatiu del mes de juliol a l’Ajuntament de Sant Sadurní d’Anoia.

La sessió va tenir com a assumpte central del debat les mocions al voltant de la convocatòria de referèndum de l’1 d’octubre i la participació de l’Ajuntament de Sant Sadurní.

Les presentades pel Partit Popular, per una banda, i el PSC, van ser desestimades per una àmplia representació del consistori. Sí va prosperar el text conjunt presentat pels grups de la CUP, PDeCAT i ERC, amb el vot en contra de la resta de grups, i que instava en els acords a penjar una pancarta al balcó de l’Ajuntament per mostrar el compte enrere fins a la data del referèndum.

Des del PP es va lamentar la “fractura social que està provocant la deriva antidemocràtica del govern de la Generalitat”, i demanava a la seva moció que l’Ajuntament abandonés l’Associació de Municipis per la Independència i que tampoc donés cap tipus de suport, ni amb mitjans ni personal, al referèndum que està previst celebrar.

Al seu torn, Iniciativa per Catalunya Verds va assenyalar els “dèficits democràtics que té aquest procés”, i va reclamar una discussió “serena i profunda per garantir la imparcialitat d’un referèndum que hauria de ser pactat i amb garanties”.

En la seva intervenció, la CUP va mostrar-se decebuda amb l’actitud d’ICV davant aquesta cita que arriba “després d’un període històric de mobilitzacions i reivindicacions”, alhora que va expressar el seu rebuig frontal a una legalitat imposada.

Per la seva banda, el PSC, que tampoc va tirar endavant la seva moció en què instava a protegir els funcionaris municipals, va defensar el model federalista per “trobar l’encaix entre Catalunya i la resta d’Espanya”.

ERC va subratllar el moment “transcendental i únic que viu el país” i va assegurar que el referèndum “se celebrarà com qualsevol altra jornada d’aquestes característiques”.

Des del PDeCAT també es va manifestar la desconfiança vers les institucions de l’Estat espanyol i van expressar la seva defensa a la posició del govern de la Generalitat i la celebració del referèndum.
També els grups del govern i la CUP van aprovar, amb el vot contrari del PSC, ICV i el PP, una altra moció que autoritzava l’Assemblea Nacional Catalana a penjar un centenar d’estelades als fanals de la vila, com a símbol de la lluita de Catalunya i els Països Catalans per la seva llibertat

A la primera part del ple es van resoldre diverses qüestions de tràmit, com l’acceptació de la subvenció de la Generalitat per a la Casa dels Avis per valor de 266.000 euros, així com la revisió del padró anual, que a data d’1 de gener de 2017 situa Sant Sadurní amb una xifra de 12.750 habitants. També es van acordar els dies 8 de setembre i 29 de novembre com a festes locals per a l’any 2018.

L’ordre del dia del ple va incloure el nomenament de la Comissió municipal de delimitació, per abordar les actuacions de delimitació de Sant Sadurní i Sant Llorenç d’Hortons, canvis en els membres del Consell Municipal de Medi Ambient o l’aprovació provisional de la modificació puntual del Pla urbanístic.

El govern va comptar amb el suport del PSC i el vot en contra de la resta de grups del plenari l’aprovació del nou contracte de les obres del Centre Cultural per un excés de 109.370 euros en el cost de l’actuació. El PP i la CUP van traslladar el seu disgust pel que entenen manca de planificació i també des de Iniciativa es va exigir major transparència.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: