Dimarts, 23 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El PSC defensa la política d’inversions a Vilafranca, tot i la manca de cofinançament

Han posat en valor la finalització dels projectes de la llei de barris a l’Espirall, i el poder engegar projectes com la Casa de la Festa Major i continuar l’ampliació de Vinseum

Els quatre regidors del grup municipal socialista a l’Ajuntament de Vilafranca, acompanyats Secretari d’Organització del PSC vilafranquí, Joan Tarrida, han volgut fer un balanç de les polítiques d’inversió que es fan des de l’ajuntament i que es poden garantir malgrat la manca de cofinançament d’altres administracions, com per exemple la Generalitat. El portaveu socialista, i primer tinent d’alcalde, Francisco Romero, ha posat com a exemple d’aquesta manca de suport la llei de barris de l’Espirall, on la Generalitat te un deute d’uns 2 milions d’€ amb Vilafranca en concepte de cofinançament. Romero ha remarcat que des de l’Ajuntament es disposa de poc més d’1 milió d’€ per tancar abans que acabi l’any tot el que te a veure amb la llei de barris de l’Espirall, i en aquests sentit van les accions que es faran amb la remodelació dels espais de la plaça Doctor Robert i del Mercat de la Pelegrina.
Romero ha explicat que cada primer dimarts de mes el grup municipal socialista serà en una sala de la plaça Doctor Bonet entre les 7 de la tarda i les 9 de la nit per atendre els dubtes i qüestions dels veïns.
Respecte a les demandes dels veïns, des del PSC manifesten tot el respecte cap a les seves opinions, però consideren que en el rerefons hi ha alguns partits polítics que en volen treure rèdit.
Romero ha recordat que la llei de barris té un cofinançament al 50% amb la Generalitat, i que encara hi ha pendents 2 milions d’€ del govern català. Davant d’aquesta situació el govern municipal ha decidit invertir els diners que tenia guardats en el barri de l’Espirall.
Els regidors socialistes han explicat també que va ser una decisió de tot l’equip de govern que tenia clar que aquests diners havien de dedicar-se a l’Espirall, que és on estava pensat destinar-los des d’un principi.
Entre les previsions d’inversions per aquests propers mesos, Romero destacava la remodelació de la Casa de la FM, el Vinseum o el cobriment de les vies. Però apuntava també que al barri de les Clotes per exemple s’està planificant la zona on hi havia la discoteca Drac on es preveuen 60 habitatges i uns 1.000m2 destinats a serveis pel barri.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: