Diumenge, 1 d'octubre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Es projecta Shirley, visiones de una realidad enmarcada en el Dia Internacional dels Museus

Vinseum i Cine Club Vilafranca han organitzat conjuntament dues projeccions per a celebrar el Dia Internacional dels Museus.

La primera sessió va ser al mes de maig amb la pel·lícula Francofonia sobre el museu del Louvre durant la Segona Guerra Mundial. La segona es va projectar aquest dimarts al vespre a la Sala Zazie i portava el nom Shirley, visiones de una realidad. Es tracta d’un film de Gustav Deutsch que porta a la pantalla 13 quadres del pintor nord-americà Edward Hopper i els dóna vida a través del protagonisme de Shirley, la dona que fa les vegades de Josephine, la fidel esposa de Hopper i sempitern model de les seves obres. Ella és com l’encarnació de la dona nord-americana al llarg dels anys que abasten les pintures escollides, de 1931 a 1965.

Les dues entitats treballen conjuntament en un gran projecte com és el Most però a més han volgut fer aquesta col·laboració extra que creuen que podia complementar la feina que fan cadascuna d’elles. Des de l’organització no descarten fer alguna activitat semblant al llarg de l’any ja que hi ha moltes pel·lícules que tenen una temàtica sobre el patrimoni, sobre la història i la memòria que tenen molt a veure amb el camp d’actuació del museu i Cine Club en podria facilitar les projeccions.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: