Dilluns, 2 d'octubre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El PP vol que l’Ajuntament de Vilafranca no doni suport al referèndum

El PP demana un informe de la secretaria municipal sobre les conseqüències amb les que pot incórrer l’alcalde en cas de facilitar recursos al referèndum.

El regidor del PP de l’Ajuntament de Vilafranca, Josep Ramon, acompanyat per membres del seu equip ha convocat una roda de premsa per explicar que presentarà una moció al proper ple i que demanarà un informe al secretari municipal.

La moció, promoguda pel partit arreu del país, insta a l’Ajuntament a no donar suport a la celebració del referèndum d’independència convocat per l’1 d’octubre. Des del PP són conscients del resultat que tindrà la votació de la moció, però  segons Ramon, la presenten perquè l’alcalde reflexioni.

Josep Ramon creu que des del PDeCAT es té molt clar quines poden ser les conseqüències, i assenyala que en l’acte del dissabte passat a Barcelona els alcaldes d’aquesta formació no van signar el manifest.

A banda de la moció, el regidor vilafranquí també demanarà al secretari de l’ajuntament un informe jurídic que determini si facilitar recursos materials i humans per a la celebració del referèndum és legal i si pot constituir un delicte de prevaricació, penat entre 9 i 15 anys d’inhabilitació, i un delicte de malversació de cabals públics, penat entre 1 i 6 anys de presó.

Respecte a la moció, que es portarà a debat el 25 de juliol, també demanarà a l’Ajuntament que abandoni la seva adhesió a l’Associació de Municipis per la Independència.

PP

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: