Dijous, 23 de Març de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El Pla Territorial del Penedès presenta una nova visió de planificació

Catalunya en Comú organitzava aquest dijous al vespre a l’Escorxador de Vilafranca un acte públic sobre el Pla Territorial del Penedès.

El Pla Territorial del Penedès presenta una nova visió de planificació del territori després de les lliçons apreses amb la crisi.

El debat comptava amb la participació de l’ex-conseller Salvador Milà, que era el titular de Territori de la Generalitat quan es va aprovar l’Àmbit Funcional del Penedès, Antoni Ferran, membre redactor del PTP; Iolanda Sánchez, que va participar en la comissió coordinadora de redacció del PTP el mandat anterior, com a consellera comarcal; i amb Isabel Bou, membre de la coordinadora nacional de Catalunya en Comú.

Amb aquest acte, l’organització vol posar de manifest la importància de debatre i aportar la veu del territori en el debat sobre la seva planificació, ja que ha d’acabar definint el model territorial del futur.

Antoni Ferran, com a membre redactor del pla, va explicar que s’hi està treballant des del novembre del 2014 i que presenta una visió innovadora en l’àmbit de la planificació, en part per les lliçons que s’han après amb la crisi i la bombolla immobiliària. En el cas del Penedès, les urbanitzacions i els polígons industrials s’han de repensar.

També l’espai agrari és un aspecte de gran importància al pla, ja que no existeix cap instrument potent, a banda de la DO Penedès, que li doni continuïtat per a la seva conservació a llarg termini.
Ferran destacava la importància d’una eina com el Pla Territorial del Penedès, que encara es troba en una fase inicial.

Ferran també va posar l’accent en la presa de decisions participativa com a una eina per a assolir el consens sempre que sigui possible.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: